• LIFE&STYLE

    Γιατί ο Ηλίας Ψινάκης επέβαλε την ακύρωση της παράστασης «Αντιγόνη» υπέρ των πληγέντων

    • NewsRoom
    Ηλίας Ψινάκης

    Ηλίας Ψινάκης


    Την ακύρωση της θεατρικής παράστασης «Αντιγόνη του Σοφοκλή», η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Πέμπτη στη Νέα Μάκρη, αποφάσισε ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης. Μετά τις φονικές πυρκαγιές, οι συντελεστές της παράστασης ανακοίνωσαν ότι όλα τα έσοδα θα δοθούν στους πληγέντες.

    Παρ’ όλα αυτά, πριν από μερικές ώρες ενημερώθηκαν ότι ο Ηλίας Ψινάκης ζήτησε την ακύρωση της παράστασης λόγω πένθους. Μάλιστα, ο Σταμάτης Κραουνάκης, που έχει αναλάβει την σύνθεση της μουσικής στο έργο, έγραψε στο Facebook:

    «Λοιπόν, Ομοθυμαδόν συντελεστές και παραγωγός αποφασίσαμε η σημερινή παράσταση της “Αντιγόνης” στη Νέα Μάκρη να δοθεί και να πάνε όλες οι εισπράξεις στους ανθρώπους εκεί.

    Πριν λίγη ώρα ο Ηλίας Ψινάκης επέβαλλε στην υπεύθυνη πολιτιστικών του Δήμου την ακύρωση της παράστασης… Λόγω πένθους είπε… Και εκείνη έντρομη μας ειδοποίησε…

    Ακυρώνεται λοιπόν η σημερινή για τους πυρόπληκτους στη Νέα Μάκρη. Τον έψαξα στα τηλέφωνα και δεν έβγαινε… Κρίμα. Αυτή τη στιγμή οι τεχνικοί μας ξηλώνουν. “Δεν υπάρχει μεγαλύτερος γκρεμός από την ανθρώπινη ανοησία”».

    https://www.facebook.com/stamatis.kraounakis/posts/10216588480205960

    Ακόμα, ο μεταφραστής της τραγωδίας, Γιώργος Μπλάνας σχολίασε:

    «Το πραγματικό θέμα της τραγωδίας είναι κάτι περισσότερο από την αντιπαράθεση ανάμεσα στο δίκαιο της πολιτείας και το θεϊκό δίκαιο, ανάμεσα στο θετό και το φυσικό δίκαιο ή ανάμεσα στην εξουσία και τη δικαιοσύνη.

    Η πραγματική σύγκρουση είναι ανάμεσα στην ιδιωτική επιθυμία και τη δημόσια πραγματικότητα. Σ’ αυτήν την πόλη, όλοι είναι μόνοι. Προσπαθούν να ευτυχήσουν, αλλά δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν γι’ αυτό.

    Προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες τους, αλλά διαλέγουν λάθος μέσα. Διότι, όπως λέει ο Τειρεσίας: “Δεν ξέρουν οι άνθρωποι. Δεν έμαθαν ποτέ. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να σκεφτούν… πως δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό απ’ την ορθοφροσύνη”».

    https://www.facebook.com/antigoni2018/posts/2096294107289859

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα: Άφαντος ο Ψινάκης – Η Δούρου κοροϊδεύει 4 χρόνια τον Δήμο Μαραθώνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ηλίας Ψινάκης στο Instagram: «Σκύβω το κεφάλι στους συγγενείς των θυμάτων. Ευχαριστώ που δεν πιστέψατε τα fake news»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ψινάκης: Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα λογοδοτώ σε αυτούς που απώλεσαν τους δικούς τους



    ΣΧΟΛΙΑ