• Πολιτική

    «Η πυροσβεστική δεν μας είχε ενημερώσει για την κατεύθυνση της φωτιάς μέχρι τις 18:10», λένε οι Αστυνομικοί (video)

    • NewsRoom


    Νέες αποκαλύψεις για τα τραγικά λάθη και την ασυνεννοησία που επικράτησε μεταξύ των υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς της Ανατολικής Αττικής συνεχίζουν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

    Οι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας ρίχνουν την ευθύνη για την τραγωδία στην πυροσβεστική, καθώς όπως αποκάλυψε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας Γιάννης Κατσιαμάκας, υπήρξε καθυστέρηση στην ενημέρωση των αστυνομικών τόσο για την επικινδυνότητα όσο και για την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.

    «Η Πυροσβεστική δεν μας έδωσε καμία ενημέρωση ούτε για την επικινδυνότητα όυτε για την κατεύθυνσή της πυρκαγιάς. Μέχρι τις 18.10 το απόγευμα που πέρασε την Λεωφόρο Μαραθώνος δεν είχαμε καμία ενημέρωση» είπε ο Γιάννης Κατσιαμάκας. Όπως υποστήριξε, «αν μας είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα θα είχαν οι κάτοικοι περισσότερο χρόνο αντίδρασης και θα είχαν ειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν τα σημεία που τελικά εγκλωβίστηκαν».

    Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του είπε ότι λόγω του πολύ μικρού χρονικού διαστήματος που είχαν οι άνθρωποι στο Μάτι, ήταν φύση αδύνατο να βγουν ταυτόχρονα όλοι στη Λεωφόρο Μαραθώνος και σημείωσε ότι δεν ήταν δυνατόν να υπήρχε αστυνομικός σε κάθε πάροδο. «Υπήρχαν στα κύρια σημεία» σημείωσε.



    ΣΧΟΛΙΑ