ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ούτε από τον πρωθυπουργό, ούτε από κάποιον υπουργό ακούστηκε μέχρι στιγμής ένα «συγγνώμη» για την τεράστια καταστροφή στο Μάτι. Ο πρώτος που το έπραξε είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, δέκα ημέρες μετά την τραγωδία και με αρκετά «αλλά».
«Ζητώ συγγνώμη αν και οι ένοπλες δυνάμεις υπερέβαλαν εαυτόν» είπε μιλώντας στον ANT1. Σε ερώτηση αν θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί υπουργοί, επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι «οι εν θερμώ παραιτήσεις και οι εν θερμώ αναζήτηση ευθυνών δεν υπηρετούν τους σκοπούς σε αυτές τις κρίσιμες ώρες».
Παρά τη συγγνώμη, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι «στρατηγικού χαρακτήρα λάθη δεν έχουν υπάρξει στην αντιμετώπιση της κρίσης». Μπορεί, πρόσθεσε, να έχουν υπάρξει λάθη σε επιμέρους συνεννοήσεις. «Δεν μπορώ να το αποκλείσω» είπε.
Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η έμπρακτη συγγνώμη της πολιτείας θα είναι η προώθηση όλων εκείνων των μέτρων που θα δώσουν τέλος σε μια εφιαλτική κατάσταση. Μιλώντας για τον πρωθυπουργό είπε ότι «η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, όπως εκφράστηκε από τον πρωθυπουργό, προφανέστατα αφορά στη συγγνώμη του…».
«Άδειασε μια ολόκληρη περιοχή στο Μάτι. Θα μπορούσε να αδειάσει πλήρως χωρίς να υπάρχουν νεκροί;» αναρωτήθηκε ο κ. Κουβέλης για να συνεχίσει: «Ενδεχομένως. Αν έλλειπαν όλα αυτά τα στοιχεία που συνιστούν το μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή» είπε ο κ. αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καίγονταν και δεν ήξεραν ποια περιοχή να εκκενώσουν: Τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν το αλαλούμ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρθρο-κόλαφος του BBC για τη φωτιά: Μοιραία λάθη και ούτε μια παραίτηση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- BBC-Πόλεμος στην Ουκρανία: 128.115 νεκροί στρατιωτικοί οι επιβεβαιωμένες απώλειες του ρωσικού στρατού
- Reuters: Η ΕΕ αναζητά να κλείσει “παράθυρα” για ροή ρωσικού φυσικού αερίου
- Μπέσεντ για Fed: Να γίνει πλήρης αναθεώρηση – Να υπάρξει αμερόληπτη επανεξέταση ολόκληρου του θεσμού
- Ευρωαγορές: Πιέσεις έφερε η ασθενής έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ – Κέρδη 2,8% για την Orsted
