• Πολιτική

    Γιατί ο πρωθυπουργός έβγαλε κίτρινη κάρτα στους υπουργούς του

    • NewsRoom


    Το αλαλούμ με τις μάσκες στα σχολεία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό να υψώσει τους τόνους στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο και να επισημάνει στους υπουργούς του ότι η ευθύνη για το κυβερνητικό έργο είναι συλλογική και κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από δικαιολογίες περί αναρμοδιότητας.

    Όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να είπε στους υπουργούς: «Θέλω να υπενθυμίσω ότι η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική. Όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε. Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλίει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα».

    «Έχουμε μπροστά μας δύσκολες προκλήσεις. Είμαστε συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας αλλά και των όποιων αστοχιών μας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους υπουργούς του.

    Εκτιμάται ότι η δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού πηγάζει από διάφορες αρρυθμίες που έχουν εκδηλωθεί στο κυβερνητικό έργο, όπως για παράδειγμα στο προσφυγικό, αλλά και σε θέματα αντιμετώπισης της πανδημίας. Εκείνο που φαίνεται ότι ενόχλησε ιδιαιτέρως είναι η υπόθεση με τις μάσκες που υποτίθεται ότι θα μοιράζονταν στα παιδιά με το άνοιγμα των σχολείων και τόσες ημέρες μετά το μπέρδεμα δεν έχει λυθεί.

    Το θέμα στοίχισε στην κυβέρνηση, καθώς αναδείχθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έφερε έντονη κριτική και γκρίνια για τον χρόνο που άφησε αναξιοποίητο ο κρατικός μηχανισμός, προκειμένου να προετοιμαστεί μέχρι το άνοιγμα των σχολείων.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ