ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ήπια κέρδη και αύξηση του τζίρου, ο οποίος κατάφερε να ξεκολλήσει μετά από πολλές συνεδριάσεις από το όριο των 20 εκατ. ευρώ, επιφύλασσε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία ήταν και η τελευταία για τον μήνα Ιούλιο.
Μάλιστα, η δύο τελευταίες θετικές συνεδριάσεις κατάφεραν να γυρίσουν σε θετικό το πρόσημο για τον Γενικό Δείκτη σε επίπεδο μήνα, στον οποίο κυριάρχησε η έλλειψη ενδιαφέροντος. Σε επίπεδο μήνα ο Γενικός Δείκτης σημείωσε κέρδη 0,48%. Η έλλειψη ενδιαφέροντος, πάντως, αναμένεται να συνεχιστεί και στο μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου, μήνα που παραδοσιακά οι τζίροι παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλοί.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν στραμμένο στις ανακοινώσεις του ΔΝΤ. Το Ταμείο επιβεβαίωσε την θετική του άποψη για την απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, τονίζοντας ωστόσο πως μακροπρόθεσμα δεν λύνει το χρέος, ενώ πρόσθεσε πως κλειδί για την έξοδο στις αγορές θα πρέπει να είναι η συνέπεια ως προς τις μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας πως θεωρεί δεδομένες τις μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο. Ζήτησε για μια φορά να αλλάξουν οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ επανέλαβε πως σημαντικό ρόλο θα παίξει η ανάπτυξη.
Παράλληλα, το Ταμείο αναφέρθηκε και στις ελληνικές τράπεζες, δηλώνοντας πως θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αντλήσουν νέα κεφάλαια.
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,40% στις 761,23 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά, κινήθηκε μεταξύ των 756,60 μονάδων (-0,21%) και 763,69 μονάδων (+0,73%).
Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 45,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 38,7 εκατ. τεμάχια. Μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 11,7 εκατ. τεμάχια, με τα 8,5 εκατ. να είναι στην Εθνική.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,49%, στις 2.019,36 μονάδες (+1,63% σε επίπεδο μήνα), ενώ στο ο Mid Cap έκλεισε με απώλειες 0,34% στις 1.179,06 μονάδες.
Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε η Πειραιώς (+5,88%) ενώ ακολούθησαν οι Eurobank (+3,09%), η ΕΧΑΕ (+2,07%), η οποία την Δευτέρα ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο, και η Εθνική (+1,76%).
Αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια (-2,72%) και η Φουρλής (-2,20%).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βρετανία: Στη φυλακή τζιχαντιστές που ετοίμαζαν μακελειό στην εβραϊκή κοινότητα στο Μάντσεστερ
- «Ελληνικό FBI»: Από τους τσιγαράδες και τον «Έλληνα Εσκομπάρ» στις πειραγμένες αντλίες – 10+1 τρανταχτές υποθέσεις
- Τραμπ: Αναγνωρίζει ως επίσημη την κυβέρνηση Ροδρίγκες στη Βενεζουέλα – Θέλει να επισκεφθεί το Καράκας
- Ο Έπσταϊν πλήρωνε εταιρείες διαχείρισης φήμης για να «θάψουν» στο διαδίκτυο την καταδίκη του για σεξουαλικά αδικήματα κατά ανηλίκων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.