• Business

    «Πόδι» στην Ελλάδα έβαλε ο γερμανικός όμιλος διαστημικής τεχνολογίας ΟΗΒ


    Μονάδα παραγωγής τμημάτων δορυφόρων δημιούργησε στην Αθήνα ο γερμανικός πολυεθνικός όμιλος τεχνολογίας OHB ο οποίος με έδρα τη Βρέμη της Γερμανίας, δραστηριοποιείται στην κατασκευή συστημάτων διαστημικής τεχνολογίας και βιομηχανικών προϊόντων, απασχολώντας περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους.

    Για τη δημιουργία της θυγατρικής της OHB είχε υπογραφεί μνημόνιο τον Δεκέμβριο του 2017 από τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλη Μαγκλάρα και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής εταιρείας OHB SE, Fritz Merkle.

    Η OHB Hellas ξεκινά τη λειτουργία της έχοντας εγκαταστήσει την έδρα της στο Μαρούσι και έχοντας στελεχωθεί με τους πρώτους εργαζόμενους. Επικεφαλής της OHB Hellas, ως Managing Director, έχει οριστεί η Δρ. Κατερίνα Πανοπούλου η οποία με αφορμή την έναρξη δραστηριοποίησης της εταιρείας στην Ελλάδα, δήλωσε: «Η δημιουργία της OHB Hellasθα δώσει τη δυνατότητα στους νέους Έλληνες μηχανικούς να εργαστούν στη διαστημική βιομηχανία στην Ελλάδα. H OHB Hellasπροτίθεται να συμβάλει στην επιστροφή στην χώρα μας καταρτισμένων επιστημόνων και μηχανικών, που εργάζονται στο εξωτερικό. Η πρόκληση για όλους μας είναι μεγάλη. Είναι ευθύνη μας, η OHB Hellas να γίνει ένα από τα εξειδικευμένα κέντρα στην Ευρώπη στον χώρο της διαστημικής τεχνολογίας. Στόχος μας είναι η OHB Hellas να αποτελέσει το επόμενο «success story», ως μία βιώσιμη και διαρκώς αναπτυσσόμενη εταιρεία».

    Από την πλευρά της γερμανικής εταιρείας, ο Dr. Lutz Bertling, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της OHB SE, επεσήμανε: «Με την έναρξη λειτουργίας της OHB Hellas, κάνουμε ένα λογικό βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου μας και την ισχυροποίηση της θέσης μας, ως μία από τις κορυφαίες ανεξάρτητες δυνάμεις στην Ευρωπαϊκή βιομηχανία Αεροναυπηγικής και Τηλεματικής. Η αποστολή της OHB Hellas δεν είναι μόνον η υποστήριξη σημαντικών μελλοντικών ελληνικών προγραμμάτων ως ένα ολοκληρωμένο σύστημα, αλλά και η δυνατότητα να δρα ως αρμόδιο κέντρο του Ομίλου OHB.»

    Η ΟΗΒ με 35 χρόνια ιστορία συμμετέχει στην ανάπτυξη συστημάτων μεταξύ άλλων για τους δορυφόρους πλοήγησης Galileo, το σύστημα αναγνώρισης SARah, τους μετεωρολογικούς δορυφόρους MTG, τον δορυφόρο περιβάλλοντος EnMAP και τους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους EDRS-C.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ευτ. Βασιλάκης: Το μεγάλο deal του γκολφ και τα μελλοντικά σχέδια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Έρευνα: Πώς θα κινηθούν οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο την περίοδο Ιουλίου- Δεκεμβρίου 2018;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε ποιες περιπτώσεις δεν ισχύει ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά



    ΣΧΟΛΙΑ