«Τα 10 λιμάνια της χώρας που είναι στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ και λειτουργούν ως ανώνυμες εταιρείες, όπως αυτό της Πάτρας, δεν πρόκειται να πωληθούν, αλλά η συμφωνία με τους θεσμούς, έπειτα από έντονη διαπραγμάτευση, είναι να ακολουθήσουμε το διεθνές παράδειγμα σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, μέσω των υποπαραχωρήσεων». Αυτά τόνισε ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Χρήστος Λαμπρίδης, μιλώντας σήμερα στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος».
Όπως προσέθεσε, «είναι μία επιλογή η οποία ενθαρρύνει την έλευση επενδυτών που έχουν συγκεκριμένη γνώση και εμπειρία σε συγκεκριμένο αντικείμενο και παράλληλα εξασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο συμφέρον».
Μάλιστα, διατύπωσε την εκτίμηση, ότι «η επιλογή θα απελευθερώσει τα λιμάνια, ώστε να αξιοποιήσουν τις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες που έχουν και οι οποίες δεν μπορούσαν να αξιοποιηθούν διότι υπήρχε μία σύγχυση για το τι θα ακολουθήσει».
Επίσης ανέφερε ότι «οι κενές οργανικές θέσεις των λιμανιών έχουν καλυφθεί, αφού οι προκηρύξεις για προσλήψεις έχουν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ και ως εκ τούτου σε κάποια λιμάνια θα έχουμε τη δυνατότητα αναζωογόνησης της λειτουργίας τους».
Σχετικά με τις διοικήσεις των λιμανιών, ο Χρήστος Λαμπρίδης είπε ότι «σε αυτό το δύσκολο πλαίσιο που υπάρχει, πετυχαίνουν σημαντικά οικονομικά και εμπορικά αποτελέσματα και αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο δείχνει ότι οι προοπτικές είναι πάρα πολύ σημαντικές».
Μιλώντας ειδικά για το λιμάνι της Πάτρας είπε «ότι μπορούμε να προσελκύσουμε ιδιωτικές επενδύσεις σε περιοχές, σε χώρους και σε δραστηριότητες, όπου ο ΟΛΠΑ δεν μπορεί να το κάνει για λόγους μη ύπαρξης των απαραίτητων κεφαλαίων». Όσον αφορά στην κατασκευή του εμπορικού τμήματος του λιμανιού της Πάτρας, ο Χρήστος Λαμπρίδης γνωστοποίησε ότι «έχει υπάρξει συνεννόηση με το υπουργείο Μεταφορών, ώστε να ενταχθεί το έργο στην επόμενη αναθεώρηση του στρατηγικού πλαισίου επενδύσεων μεταφορών». Παράλληλα, είπε ότι «ευρωπαϊκοί προϋπολογισμοί για το επόμενο έτος θα δώσουν τη δυνατότητα ένταξης έργων και για το λιμάνι της Πάτρας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τζένσεν Χουάνγκ (CEO της Nvidia): Το ξεπούλημα των μετοχών λογισμικού είναι «το πιο παράλογο πράγμα στον κόσμο»
- Έως 20 χρόνια κάθειρξη ζητά η εισαγγελία Κωνσταντινούπολης για τον Ιμάμογλου, για πολιτική κατασκοπεία
- Λύκειο Αριστοτέλη – Η φιλοσοφία συναντά την τεχνολογία για την εμπειρία των επισκεπτών
- Ευρωαγορές: Θετικά πρόσημα εν όψει νέων οικονομικών αποτελεσμάτων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.