ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επίθεση δέχτηκε το ελληνικό πλοίο CHIOS FREEDOM, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της πόλης Fujaira, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς έπλεε προς τη Διώρυγα του Σουέζ. Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις ασφαλείας που το συνόδευαν αντάλλαξαν «πυρά» με τρία ταχύπλοα που εμφανίστηκαν δίπλα τους, με συνολικά 12 ενόπλους.
Όταν πλησίασαν περίπου στις 600 γιάρδες, οι «πειρατές» άρχισαν να πυροβολούν προς το ελληνικό πλοίο, με αυτόματα ΑΚ-47 (Καλάσνικοφ). Οι δυνάμεις ασφαλείας που επέβαιναν στο CHIOS FREEDOM ανταπέδωσαν τα πυρά, αφού πρώτα ακολούθησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ρίχνοντας προειδοποιητικές βολές.
Μετά από ολιγόλεπτη ανταλλαγή πυροβολισμών, τα ταχύπλοα αναγκάστηκαν να αλλάξουν πορεία και να απομακρυνθούν. Στο ελληνικό πλοίο μετέβαιναν συνολικά 22 άτομα, εκ των οποίων οι πέντε ήταν Έλληνες και οι 17 αλλοδαποί, καθώς και οι τρεις ένοπλοι φρουροί ασφαλείας. Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός του πληρώματος ή των φρουρών που επέβαιναν στο πλοίο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- LinkedIn: Ξεκινά από σήμερα να χρησιμοποιεί δημόσια δεδομένα χρηστών της για εκπαίδευση μοντέλων ΑΙ
- ΔΕΗ: Βράβευσε 443 παιδιά εργαζομένων που αρίστευσαν στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση
- ΟΟΣΑ: Μικρή μείωση των μεταναστευτικών ροών προς τις ανεπτυγμένες χώρες το 2024 καταγράφει έκθεση του
- France Contentieux: Επιλέγει την τεχνολογία της Qualco για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της