• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η Mars επενδύει 1 δισ. για να γίνει… πράσινη


    Στροφή σε πιο «πράσινες» πρακτικές αποφάσισε να κάνει η εταιρεία Mars Inc., η οποία παράγει την ομώνυμη σοκολάτα αλλά και τις τσίχλες Wrigley’s, επενδύοντας 1 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών, με απώτερο στόχο την αύξηση της κερδοφορίας της.
    «Υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος επιχειρηματικός λόγος γι’ αυτό», δήλωσε, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, o Barry Parkin, επικεφαλής προμηθειών και βιωσιμότητας στη Mars, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα αποφέρει πολλαπλάσια κέρδη.
    Η Mars είναι μία εταιρεία που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ιδρυτών της, της οικογένειας Mars, και το 2016 είχε έσοδα 35 δισ. δολάρια. Έχει, επίσης περίπου 85.000 εργαζομένους και δεν παράγει μόνο γλυκά. Παράγει επίσης τρόφιμα όπως το ρύζι Uncle Ben’s, ροφήματα, προϊόντα για κατοικίδια, ενώ υπάρχει και ένας βραχίονας που ασχολείται με την έρευνα των θρεπτικών συστατικών του κακάο που είναι γνωστά ως φλαβανόλες.

    Περίπου το 30% των κεφαλαίων που θα διαθέσει η εταιρεία θα είναι για να γίνουν οι λειτουργίες της αποδοτικότερες σε ό,τι αφορά την κατανάλωση ενέργειας και νερού. Άλλο ένα 30% θα δοθεί για την απλοποίηση των εφοδιαστικών αλυσίδων, καθώς στόχος της εταιρείας είναι να προσπαθήσει να αγοράζει απευθείας από τους αγρότες. Τα υπόλοιπα κεφάλαια θα επενδυθούν στα ίδια τα προϊόντα, με στόχο να μειωθεί η περιεκτικότητά τους σε τεχνητά συστατικά.

    Η Mars προσπαθεί να μειώσει τους κινδύνους για το περιβάλλον, την κοινωνία και σε επίπεδο διακυβέρνησης, επειδή είναι αδύνατο να παρακολουθήσει κανείς από πού ακριβώς προέρχονται οι τεράστιες ποσότητες πρώτων υλών που χρησιμοποιεί. Είναι ενδεικτικό ότι η εταιρεία αγοράζει το 0,2% της παγκόσμιας παραγωγής φοινικέλαιου.

    Χρηματοδοτεί επίσης προγράμματα που στοχεύουν στην αύξηση της απόδοσης εκατοντάδων χιλιάδων καλλιεργειών, από κακάο μέχρι βανίλια, και υπογράφει μακροχρόνιες συμφωνίες προμήθειας.

    Στόχος της εταιρείας είναι να μηδενίσει έως το 2040 τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τις δραστηριότητές της.



    ΣΧΟΛΙΑ