ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κάτοικοι από τον Άλιμο, τη Βούλα, τη Γλυφάδα, τον Πειραιά και την Καλλιθέα είναι οι νέοι αιτούντες στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της επένδυσης στο Ελληνικό.
Η τρίτη στη σειρά προσφυγή 32 κατοίκων στρέφεται κατά του από 1ης Μαρτίου 2018 Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Αγίου Κοσμά περιφέρειας Αττικής.
Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι το διάταγμα αυτό είναι αντισυνταγματικό, αντίθετο στη Σύμβαση της Φλωρεντίας για την προστασία του τοπίου, όπως είναι αντίθετο και σε άλλες διεθνείς συμβάσεις και προσκρούει και στη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι 32 προσφεύγοντες, μεταξύ των άλλων, υποστηρίζουν, ότι η έκταση του Ελληνικού στην ουσία ιδιωτικοποιείται και ότι έπρεπε στα αρχικά στάδια να είχε εκπονηθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προσφυγή στο ΣτΕ για την επένδυση στο Ελληνικό: Μετά την έγκριση του Π.Δ., κάτοικοι αντιδρούν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιατί Πιερρακάκης και Στουρνάρας επιμένουν στην Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων
- Château Margaux: Ο Έλληνας από την Πάτρα, το μυθικό κρασί και μια φιάλη που πουλήθηκε για 7.200 ευρώ
- Εργολάβοι: Αναθεώρηση τιμών και εξάμηνη παράταση ζητούν για να μην παγώσουν τα δημόσια έργα
- ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Δια χειρός Παπασταύρου η σούπερ υπερκάλυψη, πόσες μετοχές θα πάρουν παλαιοί και νέοι μέτοχοι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.