ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι γιόρτασαν απόψε την εργατική Πρωτομαγιά με κοινή εκδήλωση στην «νεκρή ζώνη», στην Λευκωσία.
Κεντρικό σύνθημα ήταν: «Επιμένουμε: Λύση, Επανένωση, Κοινωνική Δικαιοσύνη».
Στην εκδήλωση πήραν μέρος μέλη της ελληνοκυπριακής συνδικαλιστικής οργάνωσης, Παγκύπρια Εργατική Συντεχνία, και των τουρκοκυπριακών οργανώσεων DEV-IS, KTAMS, KTOS.
Με κοινή διακήρυξη οι οργανώσεις καλούν τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί να εργαστούν για να επαναληφθεί το συντομότερο η διαπραγματευτική διαδικασία «με διαφύλαξη των μέχρι σήμερα συγκλίσεων στο πλαίσιο που έχει υποβάλει ο γ.γ.του ΟΗΕ στο Κραν Μοντανά».
Επίσης, καλούνται οι εργαζόμενοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να αγωνιστούν , όπως αναφέρεται στην διακήρυξη, εναντίον των πολιτικών λιτότητας και απορρύθμισης της εργασίας, των ιδιωτικοποιήσεων και της αποδόμησης του κοινωνικού κράτους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κωνσταντινούπολη: 84 συλλήψεις διαδηλωτών για την Εργατική Πρωτομαγιά
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάος στο Παρίσι, σε «Ημέρα Επανάστασης» κάλεσαν οι αναρχικοί
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η μίρλα του… Κολωνακίου, τα δύο «όχι» του Κ.Μ., η ομιλία και το Κογκρέσο, ο Χαφτάρ στην Αθήνα και μια πρόταση γάμου… αέρος
- Οι κορυφαίες γκαλερί της Αθήνας: 12 σταθμοί στην εικαστική σκηνή της Ελλάδας
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΑΒΑΞ, ΑΔΜΗΕ, ΔΑΑ, ΔΕΗ, Intracom, Quest, ΜΟΗ, ΠΛΑΘ, Φουρλής, Nike και Nvidia
- Ο Trump, οι δασμοί, οι μετοχές της Lululemon, και το παιχνίδι της Posh Spice – Το χρηματιστήριο, τα έσοδα, και η στρατηγική κάνουν πασαρέλα
