ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ξαφνική ολική στροφή φαίνεται να κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με την Αθήνα αιφνιδιάζοντας την διεθνή κοινότητα και μιλώντας αίφνης για την ανάγκη… ειρήνης με την Ελλάδα.
Μιλώντας στο τουρκικό κανάλι NTV και σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ, ο «σουλτάνος» δήλωσε: «Τώρα θέλουμε ειρήνη… Η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμία άλλη», προσθέτοντας ότι δεν επιθυμεί άλλες εντάσεις.
Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, αναφέρθηκε και με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ο νεαρός και δυναμικός πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει να κάνει ένα καινούργιο βήμα. Αυτό το διαπίστωσα στην επίσκεψή μου στην Ελλάδα, και στο ίδιο πνεύμα είδα και τον Έλληνα Πρόεδρο».
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα. «Πρέπει να μας τους επιστρέψουν» είπε, χαρακτηρίζοντάς τους «γκιουλενιστές», και συμππλήρωσε: «Πρέπει να ερωτηθεί η Ελλάδα τι κάνει γι’ αυτό […] Δεν θέλουμε να ταράξουμε τα νερά, δεν κάνουμε τέτοια προσπάθεια».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στρατηγική συνεργασία ΕΛΒΟ – Ομίλου Κοπελούζου για την ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
- Ατανάς Μποσταντζίεφ: Από την Goldman Sachs στην εξαγορά της ιστορικής Λέφσκι Σόφιας
- Μονακό-Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός-Βαλένθια με 300+ αγορές και «20 & Κάρφωσες»* από το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
- Τέλος στην πολυετή κόντρα: Ο Έλον Μασκ θα καταβάλει πρόστιμο $1,5 εκατ. για το Twitter – Συμβιβασμός με την SEC
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.