ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαιρέτισε σήμερα την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας ότι θα σταματήσει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων και κάλεσε τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα να μειώσουν τη στρατιωτική τους δραστηριότητα στη περιοχή.
«Θεωρούμε αυτή την απόφαση ένα σημαντικό βήμα προς την περαιτέρω εξάλειψη των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο και προς την εδραίωση θετικών τάσεων στην ομαλοποίηση της κατάστασης στη βορειοανατολική Ασία”, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.
Παράλληλα, η Ρωσία κάλεσε τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ να προβούν σε ενέργειες σύγκλισης προς τις συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα στις επικείμενες συνόδους κορυφής. «Καλούμε τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα να λάβουν επαρκή μέτρα σύγκλισης με στόχο τη μείωση της στρατιωτικής δραστηριότητας στην περιοχή και την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτών συμφωνιών με τη Βόρεια Κορέα στις επικείμενες συνόδους κορυφής μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τέλος στις πυρηνικές δοκιμές από τη Βόρεια Κορέα
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρετανία: Θετικό βήμα ο τερματισμός των πυρηνικών δοκιμών από τη Βόρεια Κορέα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Κωστής Χατζηδάκης και η αόρατη ψηφιακή γραφειοκρατία
- Πόσο τζίρο κόστισε στη General Mills η διακοπή παραγωγής των ζυμών Pillsbury στην Ελλάδα
- Οι δέκα πιο ακριβές τσάντες στον κόσμο με την κορυφαία να αγγίζει τα 3,8 εκατομμύρια
- Γιατί μπήκε ο Μαρινάκης στην Stages Network, το στοίχημα Μελισσανίδη, το παρασκήνιο με την Κίμπερλι και την Vogue Greece, 3ος κύκλος για τις «Σέρρες» και τα «γαλλικά» του Λιάγκα