ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σήμερα ξεκίνησε τελικά η επιχείρηση ανέλκυσης των συντριμμιών του Mirage 2000-5, που συνετρίβη στις 12 Απριλίου κοντά στη Σκύρο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.
Η αισθητή βελτίωση των καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, όπου εντοπίστηκε το ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης, επέτρεψε στο ωκεανογραφικό σκάφος «Αιγαίο» να καταπλεύσει στην περιοχή και να ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες.
Την επιχείρηση έχει αναλάβει η ερευνητική ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), ενώ μαζί τους βρίσκονται και μέλη της Επιτροπής Διερεύνησης του Αεροπορικού Ατυχήματος της Πολεμικής Αεροπορίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πλοίο από την Κρήτη ετοιμάζεται για την ανέλκυση του μοιραίου Mirage 2000-5
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Politico: Οι ευρωπαϊκές χώρες συμφώνησαν πώς θα απαντήσουν στις πιέσεις Τραμπ για το ντίζελ – Οι 3 άξονες
- Νίκος Ταχιάος: Δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους στην Κυψέλη και δεν θα πληρώσουν ούτε ευρώ
- Αφροδίτη Νέστορα: Προθεσμία ενόψει συμπληρωτικής απολογίας πήραν οι 2 κατηγορούμενοι για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της
- Moody’s: Ετοιμάζει υποβάθμιση για τη Γαλλία – Βλέπει «πολιτικό κατακερματισμό» και μετά τις εκλογές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.