ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι υπέροχες 15, οι φήμες για την ACAG, οι άγριες διαθέσεις σε Metlen και ΔΕΗ, το «φάντασμα» της Προοδευτικής, τι λέει η Αλεξία για την πώληση της Aea, η πίεση της Κίμπερλι και οι νέες κινήσεις Λασκαρίδη, Μαρτίνου, Ιγγλέση
Η μάχη Μεγάλου – Ψάλτη, ποιο αμερικανικό fund μπαίνει στην Aktor, η δικογραφία–φάντασμα των Μαρμάρων Παυλίδης, η τριπλή χαρά του Στουρνάρα, γιατί ο Τσίπρας το ξανασκέφτεται, o θυμός της Κίμπερλι και τα ιπτάμενα πιάτα στο Gstaad no 2
Οι νέες αποτυχίες του ΚΜ και ο ανασχηματισμός, η λάμψη των 6 μετοχών και τι έγινε με την Πειραιώς, τι συμβαίνει με τα Μάρμαρα Παυλίδης, πόσο αγόρασε ο Κούστας το Αθηνών Αρένα, το Safe, ο Μυτιληναίος, ο Κρίστιαν και η ήττα Σαρακάκη, γιατί έγινε έξαλλος ο Δένδιας με τον Μπουτσικάκη, και οι απίθανες σπατάλες των ΕΑΣ
Ένας παραδοσιακός σύμμαχος των ελληνικών τραπεζών, ο όμιλος Στασινόπουλου, τους γυρίζει την πλάτη. Παρά τη μακροχρόνια συνεργασία του μαζί τους (ειδικά με την Alpha Bank οι σχέσεις τους χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1980), ο όμιλος επέλεξε τη γερμανική Commerzbank Aktiengesellschaft για να συνάψει μαζί της δανειακή σύμβαση ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη του μεγάλου επενδυτικού προγράμματος της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στα Οινόφυτα, συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ.
Η κίνηση αυτή του ομίλου Στασινόπουλου από τη μία επιβεβαιώνει πως, ειδικά μετά την ενοποίηση των ΕΛΒΑΛ και ΧΑΛΚΟΡ, η διεθνής δυναμική του είναι σοβαρή και μπορεί να προσελκύσει κεφάλαια από μεγάλες ξένες τράπεζες και funds. Από την άλλη, επιβεβαιώνει και τη μεγάλη πρόσκληση που έχουν μπροστά τους οι ελληνικές τράπεζες: τη μείωση των επιτοκίων τους. Γιατί είναι βέβαιο πως η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα… επέμενε ελληνικά αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Όμως όταν μπορεί να βρει χρηματοδότηση από το εξωτερικό με επιτόκια που είναι πιο ευνοϊκά από αυτά των ελληνικών τραπεζών, τότε είναι λογικό να την προτιμήσει, εξυπηρετώντας έτσι τα συμφέροντά της.
Εξάλλου, καθώς η εταιρεία ενισχύει το διεθνές προφίλ της και αναπτύσσεται διαρκώς, θα έχει όλο και πιο εύκολη πρόσβαση σε φρέσκα κεφάλαια, και με όλο και πιο ευνοϊκούς όρους. Και το ίδιο ισχύει και για άλλες ελληνικές εταιρείες που έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στο εξωτερικό για χρηματοδότηση. Επομένως, το στοίχημα για τις ελληνικές τράπεζες είναι να γίνουν ξανά ελκυστικές γι’ αυτές τις επιχειρήσεις και να τις κρατήσουν ως πελάτες, κόντρα στον ανταγωνισμό από το εξωτερικό.
Σημειωτέον ότι η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ είναι μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών φύλλων αλουμινίου μεγάλου πλάτους στην Ευρώπη, ενώ το πενταετές επενδυτικό πλάνο της για τον υπερδιπλασιασμό της παραγωγικής δυναμικότητας προϊόντων έλασης αλουμινίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη θέση της ελληνικής εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πληρωμή φόρων με κάρτα: Πώς θα γίνεται. Τι προβλέπει η απόφαση Πιτσιλή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαφάρι της ΑΑΔΕ στο Διαδίκτυο: Θα ψάχνει φοροφυγάδες μέσω Facebook και social media
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αirbnb: Πόσα βγάζουν κατά μέσο όρο οι Έλληνες που νοικιάζουν τα σπίτια τους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Siemens ξεπερνά τη SAP ως η πιο πολύτιμη μετοχή της Γερμανίας
- Ηνωμένο Βασίλειο: Προειδοποίηση για παγκρεατίτιδα και θανάτους που συνδέονται με τα Wegovy και Mounjaro
- Βόρεια Μακεδονία: Ανοίγουν τα σύνορα με την Ελλάδα για τα φορτηγά
- Κάγια Κάλας: Η ενέργεια γίνεται το νέο μέτωπο πολέμου – Η Ρωσία “εργαλειοποιεί” τον χειμώνα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.