ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Οφείλουμε να βάλουμε τέλος στην πολιτική της Ελλάδας, που συνίσταται στην ελεύθερη διέλευση των προσφύγων προς τον Βορρά», ανέφερε στη Suddeutsche Zeitung, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Sebastian Kurz και πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν αυτοί που καταφέρνουν να έλθουν μέχρι την Ελλάδα να έχουν την άδεια να συνεχίζουν τον δρόμο τους».
«Προσπαθούμε ώστε η Ελλάδα να κατασκευάσει hotspots με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε να υπάρξει φροντίδα για τους ανθρώπους επί τόπου – και ασκούμε πιέσεις διότι δεν γίνεται τίποτε», συνέχισε.
Κατά τον επικεφαλής της αυστριακής δημοκρατίας, με τα hotspots, που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση προσφέρεται βοήθεια προς εκείνους, που έχουν ανάγκη να προστατευθούν, αλλά «δεν τους επιτρέπουμε να συνεχίσουν τον δρόμο τους».
Κλείνοντας ο Τουσκ ανέφερε ότι το άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους -έπειτα από κοινή απόφαση της Αυστρίας και της Γερμανίας- υπήρξε ένα «μεγάλο σφάλμα», που πρέπει να διορθωθεί πολύ γρήγορα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eurobank: Οι οίκοι ανεβάζουν τον πήχη – Τιμές στόχοι έως 5,40 ευρώ και ανάπτυξη από το εξωτερικό
- Εθνική Τράπεζα: Το «κρυφό χαρτί» των 1,8 δισ. ευρώ και τιμές στόχοι έως 18,75 ευρώ
- Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ξοδέψει ως τώρα 24,5 εκατ. ευρώ για τις φετινές μεταγραφές του Ολυμπιακού
- To deal των 408 εκατ. ευρώ! Άρσεναλ και Emirates μαζί έως το 2033
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.