• Πολιτική

    «Έβαλα τα φίδια και σκότωσαν το παιδί μου»: Κατέρρευσε η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου στο δικαστήριο

    Ο Μάριος Παπαγεωργίου


    Με την κατάθεση της μητέρας του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, η οποία ξέσπασε σε κλάματα, συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου. Ο 26χρονος φοιτητής εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2012, και η σορός του έκτοτε αγνοείται.

    Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό με απόντες όλους τους κατηγορούμενους και κυρίως τον βασικό «πρωταγωνιστή» της, τον 73χρονο φερόμενο ως «εγκέφαλο» της απαγωγής του θύματος, ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον 23χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης. Η σύζυγος του έχει καταδικαστεί σε 18 έτη κάθειρξη για αρπαγή, απλή συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία. Στη δίκη είναι κατηγορούμενοι επίσης άλλα πέντε πρόσωπα, που έχουν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης έως έξι ετών.

    Η μητέρα του φοιτητή ξέσπασε σε λυγμούς όταν ανέβηκε στο ειδώλιο να καταθέσει, λέγοντας «Έβαλα τα φίδια και σκότωσαν το παιδί μου, εγώ είμαι υπεύθυνη για ότι έγινε». Η ίδια αναφέρθηκε στην γνωριμία της με τον 73χρονο κατηγορούμενο και την οικογένεια του, περίπου 17 χρόνια πριν. Όπως υποστηρίζει η ίδια, ο κατηγορούμενος της παρουσιαζόταν ως άτομο με υψηλές γνωριμίες και της έλεγε ότι εργάζονταν στην CIA και την ΕΥΠ. «Μας έλεγε ότι ήταν υπασπιστής του εκάστοτε Αμερικανού στρατηγού», αναφέρει η μάρτυρας.

    Η ίδια ανέφερε πως αυτός ήταν και ο λόγος που στράφηκε σε αυτόν εξαρχής για βοήθεια και κατέθεσε πως και η κατηγορουμένη σύζυγος και ο 73χρονος, την απέτρεπαν από το να πάει στην αστυνομία γιατί «εκεί υπάρχουν ρουφιάνοι που συνεργάζονται με εμπόρους ναρκωτικών». Ο δε 73χρονος ήταν κάθετος «πως πρόκειται για χρωστούμενα και όχι λύτρα».

    Η μητέρα του Μάριου είπε στους δικαστές για τις προσπάθειες που έκανε να μαζέψει τα λύτρα. «Η κουμπάρα μου μου έστειλε 40 χιλιάδες ευρώ, είχε όμως φωτογραφίσει τα χρήματα. Όταν τους το είπα, ο κατηγορούμενος χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι και είπε “παραιτούμαι”. Μου έλεγαν ότι ο Μάριος είναι ναρκομανής, ότι έπρεπε να δώσω λεφτά. Ήμουν ηλίθια..Μου ζητούσαν να δώσω όσα χρήματα είχα μαζέψει. Τότε ήταν 270 χιλιάδες ευρώ. Έκανα καταγγελία στις 16 Αυγούστου. Εκ των υστέρων έμαθα πως σκότωσαν το παιδί μου από την πρώτη ημέρα».

    Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Απριλίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκίνησε η δίκη της υπόθεσης του Μάριου Παπαγεωργίου-Κατέρρευσε η μητέρα του



    ΣΧΟΛΙΑ