ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ θα έχει εντός της ημέρας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβουσογλου. Στη συνομιλία των δύο ηγετών αναμένεται να κυριαρχήσει το θέμα της Συρίας.
Η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξαν σε «μια συνεννόηση, όχι σε συμφωνία» σχετικά με την κουρδική πόλη Μανμπίτζ της βόρειας Συρίας, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ακόμη πως η Άγκυρα επιδιώκει μια συμφωνία με την Ουάσινγκτον για το ποιος θα αναλάβει την ασφάλεια της Μανμπίτζ μετά την αποχώρηση από την περιοχή της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας, την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση. Ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία θέλει η συνεννόηση με τις ΗΠΑ αναφορικά με την Μανμπίτζ, όπου σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα, να αποτελέσει πρότυπο για όλες τις περιοχές που ελέγχονται από τη YPG.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τζέφρι Πάιατ: «Δεν νίπτουμε τας χείρας μας» στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσαβούσογλου: «Τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο δεν είναι καθορισμένα»
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Μέρκελ καταδικάζει τις ενέργειες της Τουρκίας στο Αφρίν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ζελένσκι: “Εξαιρετικά σημαντικό” να διατηρηθεί η στήριξη της Βαρσοβίας, στον απόηχο των επικρίσεων του νέου εθνικιστή προέδρου της Πολωνίας
- Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου: Γιατί είμαι υποψήφια για το ΔΣ του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου
- EKO Acropolis Rally 2025: STAGE FLASH SS11
- Σε γενική επιφυλακή το Πυροσβεστικό Σώμα όπου αναμένεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς
