Το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου, το οποίο κατά το έθιμο ολοκληρώνει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, πήρε μια πολιτική χροιά στο Μακροχώρι του Νομού Ημαθίας. Και αυτό καθώς στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η δημοτική κοινότητα Μακροχωρίου, ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου και Ντόπιων Μακροχωρίου, και τα σχολεία του δήμου, ο «βασιλιάς» είχε την μορφή του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη!
Οι καρναβαλιστές, αφού παρέλασαν έως την πλατεία «Καστοριανών», έβαλαν φωτιά στον Καρνάβαλο-Μπουτάρη, σε μια παραδοσιακή μορφή διαμαρτυρίας. Όπως είθισται άλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Βασιλιάς Καρνάβαλος δανείζεται τη μορφή του από επώνυμα πρόσωπα, συχνά της πολιτικής, που απασχολούν αρνητικά την επικαιρότητα.
Όπως φαίνεται οι δηλώσεις του κ. Μπουτάρη και η στάση του για το Σκοπιανό και τα Συλλαλητήρια αρκούσαν για να ριχτεί στην φωτιά με αυτό τον τρόπο.
Δείτε τον Βασιλιά Καρνάβαλο- Μπουτάρη να παραδίδεται στην πυρά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΑΔΕ: Εντόπισε κατασκευαστική με τζίρο… 3 ευρώ – Μαύρο χρήμα άνω των 3 εκατ. ευρώ μαζί με μεσιτικό γραφείο
- Όμιλος TITAN: Χρυσό Μετάλλιο στην αξιολόγηση βιώσιμης ανάπτυξης EcoVadis 2026
- Γεωργιάδης και Κασσελάκης τα είπαν όλα σε live podcast: «Ο Τσίπρας μου την είχε στημένη» – «Πολύ δεξιός μας βγαίνεις, μπορεί να σε καλωσορίσουμε στη ΝΔ» (βίντεο)
- Σε δημόσια διαβούλευση το εθνικό πλαίσιο εφαρμογής του AI Act – Η Ελλάδα θωρακίζει τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.