ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς με σκοπό την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και ιδρυμάτων και φορέων που σχετίζονται με την παιδεία και τον πολιτισμό, εστιάζει τα τελευταία χρόνια η Alpha Bank, η οποία ανταποκρίνεται άμεσα και σε έκτακτες ανάγκες έπειτα από φυσικές καταστροφές, όπως αυτές που συνέβησαν πέρυσι σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Η Τράπεζα σχεδιάζει παράλληλα την επέκταση των υφιστάμενων προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας και τη δημιουργία νέων, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η Senior officer Διεύθυνσης Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων της Alpha Bank, Σύλβια Κουρκουλή.
Δράσεις
«Ανταποκρινόμαστε σε έκτακτες φυσικές καταστροφές, όπως αυτές που δυστυχώς συνέβησαν φέτος σε αρκετές περιοχές της χώρας και προσφέραμε ανθρωπιστική βοήθεια όπως φαγητό και ρουχισμό. Με το πρόγραμμα “Μαζί, με στόχο την υγεία”, ουσιαστικά πηγαίνουμε ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και μηχανήματα σε νησιά σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε η Senior officer της Διεύθυνσης Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων της Alpha Bank.
H κ. Κουρκουλή τόνισε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η Τράπεζα εστιάζει σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς με σκοπό την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και την ενίσχυση Ιδρυμάτων και φορέων που σχετίζονται με την παιδεία. «Δύο φορές το χρόνο συλλέγουμε τρόφιμα και σχολικά είδη τα οποία πηγαίνουν σε ιδρύματα, κοινωνικά παντοπωλεία. Στο ίδιο πνεύμα προσπαθούμε να βοηθούμε παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παιδικές θεατρικές παραστάσεις, να επισκεφτούν Μουσεία και χώρους πολιτισμού» επισήμανε η κ. Κουρκουλή.
«Στα τέλη του 2017, η Alpha Bank ανέλαβε χορηγός εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης όπου και εδώ θα οργανώσουμε επισκέψεις παιδιών από διάφορα ιδρύματα» συμπλήρωσε.
Η Alpha Bank υποστηρίζει τη MOUSA- Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, η οποία επισκέπτεται παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα και χαρίζει στιγμές χαράς και ψυχαγωγίας. Πρόσφατα, ο Λευκός Πύργος καθαρίστηκε από συνθήματα, χάρη στο πρόγραμμα «οι φθορές που πληγώνουν».
«Πέρσι αντίστοιχα είχαμε καθαρίσει το Βασιλικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, όπως και το Ωδείο Αθηνών» σημείωσε η κ. Κουρκουλή.
Επίσης, με τη σύμπραξη της Alpha Bank, “τρέχει” στη Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα «Ξαναδίνουμε λάμψη στη Νέα Παραλία».
«Από το 2016 ξεκίνησε η συνεργασία μας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στον οποίο προσφέραμε ένα μηχάνημα καθαρισμού και αποκατάστασης γκράφιτι. Το μηχάνημα χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στο πλαίσιο του προγράμματος “Ξαναδίνουμε λάμψη στη Νέα Παραλία” όπου σε συνεργασία με το Κολλέγιο Ανατόλια και τη ΧΑΝΘ, ομάδες εθελοντών ξεκίνησαν και θα συνεχίσουν και στο μέλλον να καθαρίζουν φθορές» εξήγησε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στην κορυφή των Υπηρεσιών Θεματοφυλακής η Τράπεζα Πειραιώς
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική Τράπεζα: Στις 28 Μαρτίου λήγουν οι υποχρεώσεις μας στην EXIN από τη συμφωνία πώλησης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών την περίοδο του Πάσχα
- EasyJet: Πρώτη απευθείας πτήση Άμστερνταμ-Θεσσαλονίκη – Νέα εποχή στη σύνδεση με την Ευρώπη
- Μητσοτάκης: Ιδρύεται η πρώτη δημόσια Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών στην Ελλάδα, τέλος στις εκκρεμότητες δεκαετιών
- efood και Humanity Greece μαγειρεύουν μαζί για όσους το έχουν ανάγκη

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.