ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο 57χρονος πρώην βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, γνωστός και με τα προσωνύμια «νονός των νονών», «αρχηγός της Greek Mafia», και «φίλος των Πυρήνων», αποτελούσε έναν από τους γνωστότερους εγκληματίες των τελευταίων ετών, με τη δράση του να σχετίζεται με διάφορες σοβαρές υποθέσεις που απασχόλησαν την ελληνική επικαιρότητα. Μεταξύ άλλων είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην ομάδα των απαγωγέων του Περικλή Παναγόπουλου.
Πριν τον συλλάβουν τον Ιανουάριο του 2008, εκκρεμούσαν εις βάρος του δύο εντάλματα σύλληψης: το ένα για την ηθική αυτουργία των Κώστα Κουτελιέρη και Γιάννη Κάτσιου (26/08/2006) στο Περιστέρι και το άλλο για την απόδραση των Αλκέτ Ριζάι (φυσικού αυτουργού της δολοφονίας) και Βασίλη Παλαιοκώστα (04/06/2006) με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό.
Παράλληλα, σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για σύσταση και συμμορία, εκβιάσεις και επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Τελευταία καταδίκη του ήταν στις 14 Δεκεμβρίου 2006 (σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για τη μεγάλη υπόθεση με τους 44 κατηγορούμενους για προστασία και λαθρεμπόριο που πιάστηκαν το 2002).
Ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί το καλοκαίρι του 2016 κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δολοφονία Στεφανάκου – Φωτογραφίες και video από το σημείο της επίθεσης
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βασίλης Στεφανάκος στο VICE το 2014: Ο Βλαστός είναι καλύτερο παιδί από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όταν ο Τσοχατζόπουλος είχε πέσει θύμα επίθεσης από τον Στεφανάκο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Rontis: Η επένδυση των 180 εκατ. για τα φάρμακα, την επέκταση στη Λάρισα και τη νέα μονάδα στην Κοζάνη
- Γιατί είναι happy οι μέτοχοι της Star Bulk, το κρίσιμο 48ωρο των μετοχών, ο σασμός του Πιερρ, πού πάει ο Μεγάλου, η υπόσχεση Βρεττού, οι νέες business της Μιλένας Παππά, η επιστροφή του consigliere Νικηφοράκη στον ΚΜ, οι αμαζόνες του Άδωνι και τα Chanel της Δάφνης
- Τα δεκαχίλιαρα της Νίκης Κεραμέως
- Σπυρίδων Παπαγεωργίου (Γ.Γ Προστασίας Κρίσιμων Οντοτήτων ): Σε 10 μήνες τα σχέδια ανθεκτικότητας – Η νέα εθνική πλατφόρμα και τα antidrones
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.