ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την παγκόσμια πρωτιά και εν μέσω κρίσης διατηρεί σε αξία ο ελληνικός εμπορικός στόλος σύμφωνα με τους συμβούλους εκτιμητές του vesselsvalue.com.
Το 2015 τα πλοία του ελληνόκτητου στόλου άξιζαν 95,287 δις δολ.
Η αξία τους μειώθηκε κατά 11% από τα 106,605 δις δολ. του προηγούμενου έτους.
Η Ιαπωνία παραμένει πάντως πολύ μακριά δεύτερη, αφού η αξία του στόλου της είναι λίγο πάνω από τα 80 δις δολ. (80,8 δις.) έναντι 89,74 δις δολ. το προηγούμενο έτος.
Η Ελλάδα είναι πρώτη δύναμη στα δεξαμενόπλοια (αξία 44,29 δις δολ.), δεύτερη δύναμη στα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με αξία στόλου 13,4 δις δολ., και δεύτερη δύναμη στα bulkers (21,14 δισ. δολ.)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Jumbo: Στήνεται το πρώτο κατάστημα στον Καναδά – Το «Coming Soon» στο Τορόντο
- Επίδομα παιδιού Α21 – Ποιοι θα πάρουν έως 560 ευρώ στις 30 Σεπτεμβρίου
- Δημοσκοπήσεις: Το «φάντασμα» της αυτοδυναμίας, η κατανομή των εδρών και η πιθανότητα για μετεκλογικές συνεργασίες
- Τιμές ενέργειας: Ρεκόρ 20 μηνών στη χονδρεμπορική με 211,76 ευρώ/MWh – Ντόμινο εξελίξεων

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.