ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επαναλειτουργούν ήδη πριν από τα μεσάνυχτα όλοι οι βασικοί αγωγοί παροχής φυσικού αερίου από τον κεντρικό κόμβο διανομής της Αυστρίας προς τις γειτονικές χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο συμπρόεδρος της Gas Connect Austria, αφού είχε μειωθεί σημαντικά η παροχή αερίου έπειτα από έκρηξη που είχε σημειωθεί.
Ο κόμβος του Μπάουμγκάρτεν στην ανατολική Αυστρία, κοντά στη Σλοβακία, είναι ένας από τους βασικότερους της περιοχής, καθώς μεταφέρει αέριο από τη Ρωσία προς τις γειτονικές χώρες περιλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβενίας της Κροατίας και της Ιταλίας.
«Μπορώ να αναφέρω ότι καταφέραμε να επαναφέρουμε σε λειτουργία όλες τις γραμμές χθες πριν από τα μεσάνυκτα και είναι όλες τους 100% λειτουργικές», δήλωσε ο Χάραλντ Στιντλ.
Μετά τη χθεσινή έκρηξη, η οποία σύμφωνα με την αστυνομία οφείλεται σε τεχνικά αίτια και προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου, η Ιταλία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς είχε ανασταλεί για το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας η παροχή φυσικού αερίου από το Μπάουμγκάρντεν.
Η ροή φυσικού αερίου από τη Ρωσία επανήλθε στις 21:00 (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με εκπρόσωπο της ιταλικής εταιρείας διαχείρισης φυσικού αερίου Snam.
Η είδηση της έκρηξης στο Μπάουμγκάρντεν προκάλεσε ραγδαία άνοδο στην τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι θα περιοριστεί η παροχή, αφού το ένα τρίτο του ρωσικού φυσικού αερίου μεταφέρεται μέσω του κόμβου αυτού, σύμφωνα με τη Gas Connect.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν – Τι είπε για Αιγαίο, συνθήκη της Λωζάνης και Κυπριακό
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτος Ερντογάν μετά την επίσκεψη: Δεσμεύει με NAVTEX το μισό Αιγαίο!
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σκληραίνει το παιχνίδι ο Ερντογάν: Οι Έλληνες έχουν εμμονή με τη συνθήκη της Λωζάνης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΒΑΞ: Τα επόμενα ορόσημα στη Γραμμή 4 του Μετρό – Μπλοκαρισμένος παραμένει ο σταθμός «Ευαγγελισμός»
- Στα χέρια ΤΕΡΝΑ – ΜΕΤΚΑ η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου – Σύμβαση 300 εκατ. ευρώ
- H super Eurobank και το θολό story της Alpha, το ράλι της ΕΥΔΑΠ, o Paulson και ο Εξάρχου, τo shopping της Αγγελικούση, το placement του Σίψα, o Greg και οι 15 βουλευτές, o Μαργώνης της Παπαστράτος στο My Story και ποιος επιχειρηματίας «αποθεώνει» Τσίπρα!!
- Διονύσης Θεοδωράτος: Απαιτείται συλλογική προσπάθεια και τρεις προϋποθέσεις για την ηλεκτροδότηση των ακτοπλοϊκών πλοίων στα λιμάνια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.