ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αδιατάρακτη φαίνεται να είναι η πορεία βελτίωσης της αγοράς για τα ελληνικά ομόλογα, καθώς συνεχίζεται και σήμερα η υποχώρηση των αποδόσεων των τίτλων του ελληνικού Δημόσιου.
Πριν από λίγο, στη δευτερογενή αγορά, η τιμή του 10ετούς ομολόγου είχε ενισχυθεί στις 93,25 μονάδες βάσης, με αποτέλεσμα η απόδοσή του να υποχωρεί κατά περίπου 20 μονάδες βάσης, στο 4,59% από 4,83% που έκλεισε χθες στο σύστημα της ΗΔΑΤ.
Ανοδικά κινούνται σήμερα και οι υπόλοιπες αγορές ομολόγων στην Ευρώπη με την απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου να κυμαίνεται στο 0,30%. Έτσι το περιθώριο με το αντίστοιχο ελληνικό ομόλογο περιορίζεται στο 4,29%.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Goldman Sachs: «Μαχαίρι» από 8%-17% στους στόχους για τις ελληνικές τράπεζες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΑΔΕ: Εντόπισε κατασκευαστική με τζίρο… 3 ευρώ – Μαύρο χρήμα άνω των 3 εκατ. ευρώ μαζί με μεσιτικό γραφείο
- Όμιλος TITAN: Χρυσό Μετάλλιο στην αξιολόγηση βιώσιμης ανάπτυξης EcoVadis 2026
- Γεωργιάδης και Κασσελάκης τα είπαν όλα σε live podcast: «Ο Τσίπρας μου την είχε στημένη» – «Πολύ δεξιός μας βγαίνεις, μπορεί να σε καλωσορίσουμε στη ΝΔ» (βίντεο)
- Σε δημόσια διαβούλευση το εθνικό πλαίσιο εφαρμογής του AI Act – Η Ελλάδα θωρακίζει τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.