Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης: Add mononews.gr on Google

Βαρύ κατηγορητήριο αντιμετωπίζουν οι 18 συλληφθέντες για την υπόθεση εκτεταμένης φοροδιαφυγής που ερευνά η ομάδα ΔΕΟΣ της ΑΑΔΕ, οι οποίοι οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στον εισαγγελέα.

Σε βάρος τους ασκήθηκαν, μεταξύ άλλων, διώξεις για εγκληματική οργάνωση – διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη –, απάτη κατά του Δημοσίου και συνέργεια σε αυτή, πλαστογραφία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου με όφελος και ζημία άνω των 120.000 ευρώ, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

1

Δύο από τους 18 αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς οι πράξεις που τους αποδίδονται είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορούν κατοχή μαχαιριού και καραμπίνας. Για την άδεια της καραμπίνας διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση.

Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται επιχειρηματίες από τον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης, ιδιοκτήτες καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, καθώς και πρόσωπα που φέρονται να είχαν υποστηρικτικό ρόλο στον μηχανισμό.

Σύμφωνα με την έρευνα, κεντρικό ρόλο φέρονται να είχαν τρεις λογιστές και ένας δικηγόρος, οι οποίοι εξετάζεται αν οργάνωναν τη σύσταση εταιρειών και τη χρήση αχυρανθρώπων ως διαχειριστών.

Η υπόθεση αφορά περισσότερα από 4.200 ΑΦΜ και πάνω από 700 σημεία επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενώ περίπου 1.300 πρόσωπα φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν ως αχυράνθρωποι.

Οι Αρχές εξετάζουν επίσης στοιχεία που αφορούν μη απόδοση ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και τη διακίνηση χρημάτων σε πολυτελή ταξίδια, κοσμήματα και ακριβά ρολόγια, ορισμένα από τα οποία κατασχέθηκαν κατά τις έρευνες.

Διαβάστε επίσης

Επιχείρηση «Αχυράνθρωποι» της ΔΕΟΣ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα 2.000 εταιρειών, 1.300 αχυρανθρώπων, 4200 ΑΦΜ με χρέη άνω των 203 εκατ. ευρώ 

Κύκλωμα φοροδιαφυγής στη Θεσσαλονίκη: Τρεις επιχειρηματίες στο επίκεντρο

Μανώλης Γραφάκος: Εντός Νοεμβρίου η πρόσκληση για έργα ανακύκλωσης ύψους 325 εκατ. ευρώ από το τέλος ταφής