Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Ένα περίεργο σκηνικό στήνεται για τις αγορές και το Χ.Α. στο ξεκίνημα της εβδομάδας: Ξαφνικά εκλογές στην Ισπανία στις 29 Νοεμβρίου και η Ευρώπη σε κρίση μετά τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στη Γερμανία και την ανάδειξη της ακροδεξιάς.

Πτώση κοντά στο 1% για το χρηματιστήριο στο Παρίσι και τις αγορές με χρονοκαθυστέρηση να αντιλαμβάνονται ότι τα Γαλλικά CDS χτύπησαν υψηλό 13 ετών. Ακόμα και το αποτέλεσμα των εκλογών στην Βραζιλία απασχολούν την αγορά και κυρίως όσους έχουν θέσεις στην Allwyn, καθώς ο Μπολσονάρου κέρδισε τον πρώτο γύρο με 47% έναντι 45% του νυν προέδρου Λούλα.

1

Ο τελευταίος αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία των στοιχηματικών εταιρειών στη χώρα του, εξέλιξη που αφορά πρωτίστως την Allwyn. Κατά τα άλλα το πετρέλαιο αν και υποχωρεί σήμερα κινείται πάνω από τα 101 δολάρια, το Αμερικανικό 10ετές βρίσκεται στο 5,25% και η 30ετία στο… 5,6%!

Η αγορά μας έρχεται από δύο έντονα πτωτικές συνεδριάσεις κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, ενώ οι οριακές διακυμάνσεις δεν επιτρέπουν αισιόδοξα πλάνα για τη συνέχεια. Στις 2640 μονάδες ο γενικός δείκτης και πάνω από 7 εκατ. Ευρώ οι συναλλαγές στα πρώτα λεπτά. Κέρδη 2,8% για την Allwyn που θέλει να δραπετεύσει από την βάση των 11 ευρώ. Πράξεις στα 11,39 πριν από λίγο.

Κάποιες εντολές αγορών πάνε να βγουν στις τράπεζες που ενισχύονται οριακά με εξαίρεση την Πειραιώς που δημιουργεί νέα αφετηρία στα 10,17 ευρώ. Οριακές απώλειες για τα διυλιστήρια, Motor Oil και ΕΛΠΕ. Στο -2% ξεκίνησε η μετοχή του ΔΑΑ.

Διαβάστε επίσης:

Eurobank Equities για Allwyn: Τιμή στόχος 11,10 ευρώ – Τι σημαίνει η νίκη Μπολσονάρου στη Βραζιλία

Allwyn: Αγόρασε 1.019.473 μετοχές έναντι 11,6 εκατ. ευρώ

Ευρωαγορές: Ήπια ανάκαμψη με ώθηση από τις προσδοκίες για τη Fed