Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Την ανάγκη να τερματίσει η Ρωσία τις πυρηνικές απειλές υπογράμμισε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, επαναλαμβάνοντας ότι η Συμμαχία έχει αμυντικό χαρακτήρα. Η τοποθέτησή του ήρθε ως απάντηση στις προειδοποιήσεις της Μόσχας προς το ΝΑΤΟ σχετικά με τον θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Ο Ρούτε τάχθηκε υπέρ της διατήρησης ψυχραιμίας από τη Συμμαχία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι πρέπει να συνεχίσει τις ενέργειές της. «Πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα είναι να διατηρήσουμε μια κάποια ηρεμία από την πλευρά του ΝΑΤΟ. Μπορούμε να επιτρέψουμε λίγη ηρεμία, αλλά και να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε», δήλωσε.

1

Η ρωσική πρεσβεία στις Βρυξέλλες δημοσιοποίησε μέσω της πλατφόρμας Χ το περιεχόμενο εγγράφου στο οποίο η Μόσχα εκφράζει την «ανησυχία» της για τις ενέργειες του ΝΑΤΟ γύρω από το Καλίνινγκραντ, χαρακτηρίζοντάς τες «προκλητικές». Στο ίδιο έγγραφο προειδοποιεί ότι είναι έτοιμη να απαντήσει «με όλο της το οπλοστάσιο».

Παράλληλα, η πρεσβεία κατήγγειλε «πρωτοφανή αύξηση της στρατιωτικής δραστηριότητας της Συμμαχίας κατά μήκος των δυτικών συνόρων μας», συμπεριλαμβανομένου του Καλίνινγκραντ.

Διαβάστε επίσης 

Ρωσία: Οι προειδοποιήσεις περί χρήσης πυρηνικών αποτελούν μια υπενθύμιση σε «θερμοκέφαλους» Ευρωπαίους

Βρετανία: Τα σενάρια επαναπροσέγγισης με την ΕΕ και το κόστος του Brexit

Politico: Στο μικροσκόπιο της ΕΕ η ευρωομάδα ESN, στην οποία ηγείται η AfD – Εξετάζεται διαγραφή και διακοπή χρηματοδότησης