Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Νέα διάσταση στην υπόθεση των πέντε ανδρών που συνελήφθησαν κοντά στην αεροπορική βάση RAF Fairford στη Βρετανία έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι οι ύποπτοι βρίσκονταν υπό παρακολούθηση εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και, σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδίαζαν να προκαλέσουν σοβαρές καταστροφές.

«Τους παρακολουθούσαμε εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος στους άνδρες που συνελήφθησαν την Κυριακή από τις βρετανικές αρχές.

1

Η αστυνομία είχε αρχικά προχωρήσει στη σύλληψη πέντε ανδρών κοντά στη RAF Fairford, στο Γκλόστερσιρ της Αγγλίας, ως υπόπτων για αδικήματα που εμπίπτουν στη βρετανική νομοθεσία περί εκρηκτικών. Στη συνέχεια, οι συλληφθέντες αντιμετώπισαν επιπλέον κατηγορίες σχετικά με προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας.

Η εξέλιξη ενισχύει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι αρχές την υπόθεση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να αποσαφηνιστούν οι στόχοι και ο σχεδιασμός των υπόπτων.

Η RAF Fairford έχει ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Αποτελεί την προτιμώμενη προωθημένη βάση στην Ευρώπη για τα βομβαρδιστικά της US Air Force Global Strike Command, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί ως σημείο εκκίνησης αμερικανικών πληγμάτων εναντίον του Ιράν.

 

Διαβάστε επίσης 

OpenAI: Νέο περιστατικό με AI agents – «Σάρωσαν» 16.000 φορές ιστοσελίδα του ΟΗΕ και παρέκαμψαν φίλτρο ασφαλείας

Συναγερμός κοντά στη βάση RAF Φέρφορντ στη Βρετανία: 5 άνδρες συνελήφθησαν για προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας

Οι μεγάλοι επενδυτές παίρνουν το τιμόνι στη Wall Street – Υποχωρούν οι μικροεπενδυτές