Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

«Η ναυτιλία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της κυπριακής οικονομίας και μια κοινότητα με έντονη διεθνή παρουσία. Πέρα όμως από τους αριθμούς, τα πλοία και την οικονομική της δραστηριότητα, η ναυτιλία για εμάς, είναι πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι και οι άνθρωποι της ναυτιλίας έχουν διαχρονικά αποδείξει ότι η σχέση τους με την κοινωνία δεν περιορίζεται στην οικονομική τους συνεισφορά».

Η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Μαρίνα Χατζημανώλη, μιλώντας στη διάρκεια της εκδήλωσης που οργανώθηκε στην «Στέγη Γραμμάτων» στην Αθήνα με θέμα «Γυναίκα – Ναυτιλία – Κοινωνική Προσφορά», ανέπτυξε τον ρόλο της γυναίκας στη ναυτιλία, καθώς και την συμμετοχή της ναυτιλίας στην ανάπτυξη της Κύπρου.

1

Η εκδήλωση έγινε, παρουσία της Πρώτης κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη,, του προέδρου της Ένωσης Κυπρίων Εφοπλιστών, Πόλυ Β. Χατζηωάννου, του Ανδρέα Χατζηγιάννη, της Ιωάννας Προκοπίου, της Χαρίκλειας Μυλωνά, της Ιωάννας Μαρτίνου, της Λιόνας Μπαχά, της Αλεξάνδρας Γκανά, της Χρυσάνθης Στεφάνου, της Ελένης Πολυχρονοπούλου, της Ειρήνης Νταϊφά, του πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα, κ. Αυγουστίδη, της Δέσποινας Παναγιώτου – Θεοδοσίου, και πολλών άλλων γυναικών της ναυτιλίας.

Όπως ανέφερε η Μαρίνα Χατζημανώλη, «η εκδήλωση  πραγματοποιείται ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας και είναι αφιερωμένη σε τρεις έννοιες που συνδέονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο: τη γυναίκα, τη ναυτιλία και την προσφορά στον συνάνθρωπο» και πρόσθεσε:

«Στην Ελλάδα και την Κύπρο, ναυτιλιακές οικογένειες, πλοιοκτήτες, επιχειρήσεις και οργανισμοί έχουν δημιουργήσει μια σημαντική παράδοση κοινωνικής και κοινωφελούς προσφοράς. Μέσα από ιδρύματα, δωρεές, υποτροφίες, χορηγίες και οργανωμένες πρωτοβουλίες, έχουν στηρίξει την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια, τη νέα γενιά, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, ενώ έχουν σταθεί έμπρακτα δίπλα σε ανθρώπους και οικογένειες που χρειάζονται στήριξη.

Η προσφορά αυτή εκτείνεται από τη στήριξη της υγείας και της κοινωνικής φροντίδας, την ενίσχυση παιδιών και νέων και τη δημιουργία εκπαιδευτικών ευκαιριών, μέχρι τη ναυτική εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την προστασία της πολιτιστικής και ναυτικής μας κληρονομιάς.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η ανταπόκριση της ναυτιλιακής κοινότητας σε περιόδους κρίσεων και φυσικών καταστροφών, όταν η αλληλεγγύη και η άμεση κινητοποίηση μπορούν να κάνουν πραγματικά τη διαφορά.

Και μέσα σε αυτή την παράδοση προσφοράς, η γυναίκα έχει τη δική της ξεχωριστή θέση.

Πολλές γυναίκες της ναυτιλιακής κοινότητας έχουν αναλάβει διαχρονικά έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά. Με ευαισθησία, αφοσίωση και επιμονή, έχουν στηρίξει ανθρώπους, οικογένειες και κοινωνικές ομάδες και έχουν συμβάλλει στη δημιουργία έργου με μακροχρόνιο κοινωνικό αποτύπωμα.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που έχουμε σήμερα μαζί μας τόσες γυναίκες της ναυτιλιακής μας οικογένειας που με τον δικό τους τρόπο έχουν συνδεθεί με την κοινωνική προσφορά της ναυτιλιακής κοινότητας. Η παρουσία σας, δίνει ιδιαίτερο νόημα και βαρύτητα, στη σημερινή μας εκδήλωση».

Αναπτύσσοντας τον ρόλο της γυναίκας στη ναυτιλία, η Μαρίνα Χατζημανώλη επισήμανε ότι «η γυναίκα στη ναυτιλία δεν είναι μόνο η γυναίκα που εργάζεται στον κλάδο, είναι η επαγγελματίας, η επιστήμονας, η γυναίκα της θάλασσας, αλλά και η γυναίκα που μέσα από την οικογένεια, τα κοινωφελή ιδρύματα και τις προσωπικές της πρωτοβουλίες συμβάλλει στην κοινωνία» και συνέχισε:

«Τέτοιο πρότυπο γυναικάς, με σταθερή ευαισθησία σε θέματα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, αποτελεί για

εμάς, η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρία Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη. Σύζυγος, Μητέρα, Αδελφή, Διπλωμάτης. Πολύτιμη συνοδοιπόρος όλων των γυναικών που αγωνίζονται καθημερινά.

Αγαπητή μου Πρώτη Κυρία, σας ευχαριστώ θερμά για την ανταπόκριση και παρουσία σας και που θέσατε υπό την αιγίδα σας, για ακόμα μια χρονιά, την σημερινή εκδήλωση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα επίσης να απευθύνω στον Πρόεδρο της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών, κ. Πόλυ Χατζηωάννου, και σε όλα τα μέλη της Ένωσης, για τη διαχρονική και ουσιαστική στήριξη τους στις πρωτοβουλίες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, αλλά και για τη σημαντική κοινωνική τους προσφορά.

Και, βεβαίως, στον Πρέσβη μας, που από την ανάληψη των καθηκόντων μου, έχει συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξη των πολλών στόχων που θέσαμε στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ στην κ.Σοφία Χατζηωάννου Χρόνια Πολλά με υγεία για την ονομαστική της εορτή και σας εύχομαι μια όμορφη και ξεχωριστή βραδιά».

Διαβάστε επίσης

Τάκης Θεοδωρικάκος: 928 επενδυτικά σχέδια ύψους 3,1 δισ. ευρώ χρηματοδοτούνται μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου

Οι ΗΠΑ θα πουλήσουν έως 48 F-35 στη Σαουδική Αραβία σε συμφωνία 24,3 δισ. δολαρίων

Βουλή: Την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας