Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Η Uber Technologies εξετάζει την άντληση περίπου 4 δισ. ευρώ (4,7 δισ. δολαρίων) μέσω της πρώτης της πενταμερούς έκδοσης ομολόγων σε ευρώ, στην τελευταία κίνηση αμερικανικής εταιρείας που επιδιώκει να διαφοροποιήσει τις πηγές χρηματοδότησής της στην Ευρώπη.

Η εταιρεία της εφαρμογής μετακίνησης διαθέτει τίτλους σταθερού επιτοκίου με διάρκειες από τρία έως 20 χρόνια. Οι αρχικές συζητήσεις για την τιμολόγηση κινούνται στο εύρος των 75 έως 80 μονάδων βάσης πάνω από τα mid-swaps για την ομολογία με τη μικρότερη διάρκεια και περίπου στις 200 μονάδες βάσης πάνω από τα mid-swaps για την ομολογία με τη μεγαλύτερη διάρκεια, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

1

Η Uber στοχεύει στην άντληση 4 δισ. ευρώ από την έκδοση, αν και έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το συνολικό μέγεθος της συναλλαγής, σύμφωνα με άλλες πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η Uber, η οποία μέχρι σήμερα έχει αντλήσει κεφάλαια μέσω έκδοσης χρέους αποκλειστικά σε δολάρια, συμμετέχει στη φετινή πρωτοφανή αύξηση των εκδόσεων ομολόγων σε ευρώ από αμερικανικές εταιρείες, σύμφωνα με στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Bloomberg.

Η κίνηση έρχεται καθώς η εταιρεία επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην Ευρώπη. Παράλληλα, βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς της Delivery Hero SE, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της γερμανικής εταιρείας ψήφισε νωρίτερα αυτόν τον μήνα υπέρ της αποδοχής της προσφοράς της Uber.

Η Fitch Ratings επικαλέστηκε τη «μεγαλύτερη γεωγραφική διαφοροποίηση και την αυξημένη κλίμακα» που προκύπτει από την εξαγορά, όταν απέδωσε αξιολόγηση A- στο ομόλογο, υψηλότερη από την αντίστοιχη BBB+ που έδωσαν οι Moody’s Ratings και S&P Global.

 

Διαβάστε επίσης 

Piraeus Securities για BriQ Properties: Στα 3,75 ευρώ η τιμή στόχος

Google: Μega επένδυση 13 δισ. ευρώ στη Φινλανδία σε έργα ψηφιακών υποδομών

Deutsche Bank: Η Eurobank στα top picks με στόχο τα 5,45 ευρώ