ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το πρώτο της project από τη συνεργασία της με την Recursion Pharmaceuticals, το οποίο αφορά την ανακάλυψη φαρμάκων μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), λανσάρει η Roche Holding, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τον ελβετικό φαρμακευτικό κολοσσό.
Ένα φάρμακο που στοχεύει στη θεραπεία μιας άγνωστης νευροεκφυλιστικής νόσου, προέκυψε από ανάλυση δεδομένων της Recursion με AI, ενώ στη συνέχεια επικυρώθηκε σε εκτεταμένες εργαστηριακές δοκιμές από τους δύο εταίρους.
Αυτό είναι το πρώτο από τα 40 πιθανά προγράμματα στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Recursion, Νάτζατ Κάν (Najat Khan).
«Αυτό είναι το πρώτο παράδειγμα λήψης δεδομένων μεγάλης κλίμακας και μετατροπής τους σε έναν ανεξερεύνητο στόχο στον τομέα της νευροεπιστήμης», δήλωσε η Khan σε μια συνέντευξη.
«Μόλις έχουμε το σύνολο δεδομένων, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ξανά και ξανά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι «δύσκολες» ασθένειες
Η ανάπτυξη φαρμάκων για ασθένειες όπως η νόσος Αλτσχάιμερ και η νόσος Πάρκινσον έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολη, επειδή οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην κατανοούν πλήρως τι τις προκαλεί, αναφέρει το Bloomberg.
Η Roche και η Recursion στοχεύουν στη χρήση ΑΙ για τον εντοπισμό νέων βιολογικών στόχων, που η παραδοσιακή έρευνα έχει παραβλέψει.
Κάτι τέτοιο απαιτεί μια διαφορετική προσέγγιση, σύμφωνα με την Khan.
Παρότι πολλές προσπάθειες ανακάλυψης φαρμάκων μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης επιδιώκουν να βελτιστοποιήσουν τις ενώσεις έναντι γνωστών βιολογικών στόχων, η συνεργασία στοχεύει στη χρήση AI για την ανακάλυψη εντελώς νέων φαρμάκων.
Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αναζητήσει «κρυφά μοτίβα» που συνδέονται με ασθένειες, ενώ στη συνέχεια μπορεί να συγκρίνει τις προβλέψεις του υπολογιστή με τις εργαστηριακές δοκιμές.
«Για την νευροεκφυλιστική νόσο, όλοι εργάζονται πάνω στους ίδιους 30, 40 στόχους», εξήγησε η Καν.
«Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, αυτό απαιτεί έναν θεμελιωδώς διαφορετικό τρόπο εφαρμογής της επιστήμης της βιολογίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε επίσης:
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί καραμέλες – ζελεδάκια μετά από ανίχνευση μη εγκεκριμένης ουσίας
Abercrombie: Βουτιά 17% στα καθαρά κέρδη τριμήνου – Αναθεωρεί την παρουσία της στην Κίνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Οι δέκα προτάσεις για ισχυρή μικρομεσαία επιχειρηματικότητα
- Κασκάρι (Fed): Σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων από τον Σεπτέμβριο
- Χατζηβασιλείου για Θεούτα: Δεν είναι ορθό να ανοίξει τώρα συζήτηση για τη Σένγκεν, απαιτείται ευρωπαϊκή αλληλεγγύη
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Οριστικοί πίνακες για 51 προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.