Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Κλείσιμο στις 2.451 μονάδες και απώλειες 0,78% για τον γενικό δείκτη του Χ.Α. σε μία μέρα που η τιμή του πετρελαίου επιστρέφει σε τιμές κάτω από τα 70 δολάρια, επίπεδα που έχει να δει η αγορά πριν από τον πόλεμο.

Πτωτικό ξεκίνημα για τον Nasdaq νωρίτερα, παρά τα χλιαρά κέρδη του S&P και την πιο έντονη αντίδραση στις ευρωπαϊκές αγορές. Στο Χ.Α. πωλήσεις στις τράπεζες ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης.

1

Κι αυτό διότι οι ξένοι, όπως αναφέρουν χρηματιστές, πουλάνε για να εγγράψουν υπεραξίες ά 6μήνου.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις ότι μπορεί να υπάρξει ταλαιπωρία για τις επόμενες μέρες.

Η μετοχή που έκλεψε την παράσταση ήταν αναμφίβολα η Άκτωρ, που έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό, στα 13,36 ευρώ με κέρδη 3,09% και την κεφαλαιοποίηση πάνω από τα 2,7 δις. ευρώ.

Στις 18.00 αναμένονται κομβικές για την εταιρεία ανακοινώσεις από τον επικεφαλής της, Αλέξανδρο Εξάρχου.

Η σημερινή μέρα εκτός από την πτώση στις τράπεζες είχε και… αποκοπές μερισμάτων, όπως της Μετλέν και της Βιοχάλκο.

Λίγο καλύτερο το κλείσιμο για την Μετλέν στα 40,92 ευρώ μετά την αποκοπή του 1 ευρώ σήμερα, σημειώνοντας πτώση 2,29%.

Στην Βιοχάλκο οι επενδυτές είδαν την μετοχή να κλείνει στα χαμηλότερα ενδοσυνεδριακά επίπεδα, στα 19,60 ευρώ και με πτώση 7,33%.

Το μέρισμα που απεκόπη ήταν 0,27 ευρώ και οι πωλητές βρήκαν ευκαιρία να πουλήσουν.

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε από τον όμιλο της Βιοχάλκο και η ΕΛΧΑ, που έκλεισε με πτώση 5,54%, στα 5,29 ευρώ.

Νέες απώλειες σήμερα για την Cener με κλείσιμο για Τρίτη μέρα σταθερά κάτω από την τιμή του placement και των 24,20 ευρώ.

Βρέθηκε λοιπόν, στα 23,90 και με απώλειες 1,08%.

Χρηματιστηριακές πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν σχολιάζουν ότι στους πωλητές δεν περιλαμβάνονται οι νέοι μέτοχοι που μπήκαν με το placement.

Ένα ακόμα άτσαλο κλείσιμο για την Allwyn, στα 13,71 ευρώ, αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της Τιτάν στα 53 ευρώ, από υψηλό μέρας στα 53,75 ευρώ.

Κέρδη 1,10% για τον ΑΔΜΗΕ και η θέση των  short να μειώνεται σε 0,45% εξαιτίας της εισόδου των νέων μετοχών.

Κέρδη 1,10% για την μετοχή.

Μάζεψε σχετικά τις απώλειες η Άλφα στο κλείσιμο σε 0,48% εκεί που υποχωρούσε πάνω από 1%, διεύρυνση απωλειών για την ΕΤΕ σε 2,4%, στα 15,05 ευρώ, στην Eurobank η πτώση διαμορφώθηκε σε 2,44%, στα 4,07 ευρώ και στην Πειραιώς οι απώλειες διαμορφώθηκαν σε 1,32%, στα 9 ευρώ, ενώ έκανε πράξεις κάτω και από τα 9.

Ως προς την κίνηση των άλλων μετοχών κέρδη 1,6% για τον ΟΤΕ, στα 19,40, επίπεδα που συνιστούν νέα υψηλά για φέτος, πάνω από 2% τα κέρδη για την ΜΟΗ, στα 39,40, κέρδη 1,09% η Coca Cola, στα 55,60 επίπεδα που συνιστούν ιστορικά υψηλά για την μετοχή.

Δεν αφήνει εύκολα τα 23 ευρώ η ΔΕΗ, πιέσεις 1,27% στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, +1,74% η μετοχή της Aegean.

Τέλος διαψεύστηκαν οι φήμες για deal εξαγοράς του Ιατρικού, με την μετοχή να κλείνει στο 1,96 ευρώ και με κέρδη 11,68%.

Διαβάστε επίσης

Alpha Bank: Το χρονοδιάγραμμα από την Alpha Asset Management για την επιστροφή κεφαλαίου του ALPHA ETF

Bitcoin: Η λήξη συμβολαίων 10 δισ. δολαρίων απειλεί να εντείνει τις πιέσεις στην αγορά

UBS για ελληνικές τράπεζες: Πού τοποθετούνται οι επενδυτές – H Εθνική ξεχωρίζει, η Alpha ακολουθεί