Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Μικρή άνοδο κατέγραψαν οι εξαγωγές ενδυμάτων της Ελλάδας κατά το πρώτο τετράμηνο του 2026.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕΕ η αξία των εξαγωγών ενδυμάτων αυξήθηκε κατά 2,1% και διαμορφώθηκε στα 276 εκατ. ευρώ.

1

Καθοριστική ήταν η συμβολή των υφαντών ενδυμάτων, οι εξαγωγές των οποίων ενισχύθηκαν κατά 11,2%, αντισταθμίζοντας τη μείωση που καταγράφηκε στις εξαγωγές πλεκτών ενδυμάτων.

Η συνεχιζόμενη ενίσχυση των εξαγωγών υφαντών ενδυμάτων και η υποχώρηση των πλεκτών έχουν μεταβάλει σημαντικά τη σύνθεση των συνολικών εξαγωγών του κλάδου.

Κατά το πρώτο τετράμηνο του 2026, τα υφαντά ενδύματα αντιπροσώπευαν το 57% των συνολικών εξαγωγών ένδυσης, ενώ τα πλεκτά ενδύματα το 43%. Η εικόνα αυτή διαφοροποιείται αισθητά σε σχέση με το 2022, όταν τα υφαντά ενδύματα συμμετείχαν με ποσοστό 34% στις εξαγωγές και τα πλεκτά με 66%.

Στο μέτωπο των εισαγωγών, η αξία των εισαγωγών ενδυμάτων στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στα 860 εκατ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του 2026, καταγράφοντας μείωση 3% σε ετήσια βάση.

Οι εισαγωγές εμφανίζουν πιο ισορροπημένη κατανομή μεταξύ των δύο βασικών κατηγοριών, με τα υφαντά ενδύματα να αντιστοιχούν στο 51% και τα πλεκτά στο 49% του συνόλου.

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΑ: Άνοδο 8,5% στην επιβατική κίνηση το α’ πεντάμηνο του 2026

Μητσοτάκης για PosoKanei: H αγορά γνωρίζει πλέον ότι οι τιμές συγκρίνονται καθημερινά και πιέζεται να γίνει πιο ανταγωνιστική

Θεοδωρικάκος: Η διαφάνεια είναι όπλο στα χέρια των καταναλωτών σε όλους τους τομείς (βίντεο)