Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Απόψε (15/6) συνεδριάζει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) «παρουσία και του νομικού εκπροσώπου της Γ. Μελισσάρη, για να συζητηθεί το κρίσιμο ζήτημα της διαφαινόμενης μαζικής φυγής ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο δημόσιο και να αποφασιστούν οι πρωτοβουλίες μας για το θέμα» όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Η ΟΙΕΛΕ αναφέρει πως η αίσθηση που είχε αποκομίσει από τις επισκέψεις της σε ιδιωτικά σχολεία την προηγούμενη διετία επιβεβαιώνεται από τα επίσημα στοιχεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης «σύμφωνα με τα οποία το 45% περίπου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ένα πραγματικά σοκαριστικό ποσοστό, ζήτησε το τελευταίο διάστημα βεβαίωση προϋπηρεσίας προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει για διορισμό στον Πίνακα του ΑΣΕΠ».

1

«Η διαπίστωση αυτή μας έχει προβληματίσει ιδιαίτερα. Φυσικά γνωρίζουμε τις αιτίες και τις έχουμε αναφέρει πολλάκις. Χαμηλές αποδοχές, εντατικοποίηση της δουλειάς, απλήρωτη εργασία, εργασιακό bullying, ισχυρές γονεϊκές πιέσεις.» συνεχίζει η Ομοσπονδία προσθέτοντας πως «Η ΟΙΕΛΕ δεν θέλει να φεύγουν οι συνάδελφοι για το δημόσιο, αλλά να μένουν στα ιδιωτικά σχολεία καλά αμειβόμενοι. Όμως αυτό θα πρέπει να προβληματίσει και τις διοικήσεις των σχολείων, όπως αναφέρουν μάλιστα και δημοσιεύματα του τύπου.». Στα δημοσιεύματα του τύπου η ΟΙΕΛΕ παραθέτει και το ρεπορτάζ του mononews για του λόγους που οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί επιθυμούν να αποχωρήσουν από την ιδιωτική εκπαίδευση.

Η ΟΙΕΛΕ καταλήγει πως στο έκτακτο Δ.Σ. της Δευτέρας θα αποφασιστεί «ένα πλέγμα πρωτοβουλιών για να αποτραπεί το big quit μεγάλου αριθμού συναδέλφων που θα έχει οδυνηρές επιπτώσεις τόσο στη λειτουργία όσο και στην ποιότητα των ιδιωτικών σχολείων. Θα συζητηθούν, επίσης, άλλα σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας του χώρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης (παράνομοι τίτλοι σπουδών, ωρομίσθιο εκπαιδευτικών στα ΣΑΕΚ, όριο ενσήμων για την καλοκαιρινή αποζημίωση των εκπαιδευτικών σε Φροντιστήρια και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών)».

Η έκδοση αναλυτικού δελτίου τύπου της Ομοσπονδίας για τις αποφάσεις του Δ.Σ. αναμένεται αύριο.

Διαβάστε επίσης:

Ιδιωτικά σχολεία: Γιατί η πλειονότητα των εκπαιδευτικών θέλουν να φύγουν;

Στοιχεία σοκ για την ιδιωτική εκπαίδευση: Πάνω από το 45% των εκπαιδευτικών κατευθύνονται προς το Δημόσιο

Σοφία Ζαχαράκη για Πανελλήνιες 2026: Έως 29 Ιουνίου οι βαθμολογίες, τέλος Ιουλίου τα αποτελέσματα