ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο ανακριτικό γραφείο οδηγούνται για να απολογηθούν ο φαρμακοποιός και ακόμη οκτώ άτομα που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης παραγωγής και διακίνησης φαρμακευτικών σκευασμάτων και ουσιών ντόπινγκ.
Οι απολογίες τους αφορούν τη δράση παράνομου εργαστηρίου, το οποίο, σύμφωνα με τις αρχές, λειτουργούσε για περίπου έξι μήνες στο υπόγειο φαρμακείου στο Χαλάνδρι. Εκεί φέρονται να παρασκευάζονταν ουσίες ντόπινγκ, παράνομα χάπια αδυνατίσματος και άλλα επικίνδυνα σκευάσματα, τα οποία στη συνέχεια διακινούνταν παράνομα.
Η διαδικασία πραγματοποιείται στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου έχουν οδηγηθεί οι κατηγορούμενοι. Οι απολογίες αναμένονται να ολοκληρωθούν μέσα στην ημέρα. Ανάμεσα στους απολογούμενους βρίσκεται και ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος, ένας 51χρονος άνδρας, ο οποίος, σύμφωνα με τις αρχές, είχε οργανωτικό ρόλο στη λειτουργία του παράνομου εργαστηρίου.
Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε έπειτα από έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας, κατά την οποία εντοπίστηκε το εργαστήριο και ακολούθησαν συλλήψεις.
Σε προηγούμενο στάδιο της υπόθεσης, πέντε γυναίκες που κατηγορούνταν για συμμετοχή στο ίδιο κύκλωμα απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους. Μεταξύ των όρων που τους επιβλήθηκαν περιλαμβάνονται, κατά περίπτωση, η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και η καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ.
Η σημερινή διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες, καθώς οι κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για βαριές κατηγορίες, με βασικό αδίκημα την αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία απαγορευμένων ουσιών.
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Μαχητικό F/A-18 συνετρίβη στην Ουάσιγκτον – Ελαφρά τραυματίας ο πιλότος
Μετρό Αθήνας: Νυχτερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 3 από Δευτέρα
ΠΟΜΙΔΑ: Να αποσυρθεί η ρύθμιση για διαγραφή ακινήτων από το Μητρώο Βραχυχρόνιας Μίσθωσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρωσία: Ένας νεκρός κι εννέα τραυματίες από επίθεση ουκρανικών drones
- ΗΠΑ – Ιράν: Δεν υπα΄ρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την υπογραφή της συμφωνίας
- Μαργαρίτης Σχοινάς: Ενισχύεται με πάνω από 20 δισ. ευρώ ο πρωτογενής τομέας σε βάθος εξαετίας
- ΑΦΜ και κλειδάριθμος από το… σπίτι – Νέος χρηστικός οδηγός της ΑΑΔΕ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.