• Top Stories

    Λευτέρης Αυγενάκης: Μένει έως τον Δεκέμβριο. Μετά φεύγει

    • NewsRoom
    Αυγενάκης

    Λευτέρης Αυγενάκης,


    Έχουν φουντώσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι φήμες που θέλουν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρά στην αντικατάσταση του Λευτέρη Αυγενάκη από τη θέση του Γραμματέα της Π.Ε. της ΝΔ.
    Η ηγεσία της ΝΔ δείχνει τη δεδομένη στιγμή να παρέχει απόλυτη στήριξη στο κ. Αυγένακη σχετικά με τα τελευταία δημοσιεύματα του Τύπου που έχουν στοχοποιήσει τον γραμματέα της ΝΔ. Αυτό διαφάνηκε τόσο στη συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, όσο και από τις ανακοινώσεις της ΝΔ.
    «Για όσους ακόμη δεν το έχουν αντιληφθεί, η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Λευτέρη Αυγενάκη» ανέφερε σε ανακοίνωση του το γραφείου τύπου της ΝΔ σχετικά με τα όσα διαδίδονται ενώ επέρριψε ευθύνες για όσα γράφονται και λέγονται στο “Μαξίμου και τα φερέφωνά του“.
    Ωστόσο, έστω και αν τη δεδομένη στιγμή υπάρχει απόλυτη στήριξη στον κ. Αυγενάκη, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η αντικατάσταση του Γραμματέα της ΝΔ θεωρείται δεδομένη και προγραμματίζεται να γίνει μετά το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της ΝΔ στα μέσα Δεκεμβρίου.
    Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε ένα δομικό ανασχηματισμό σε καίριες θέσεις του κομματικού μηχανισμού.
    Για την ηγεσία της ΝΔ, το 2018 θεωρείται εκλογικό έτος, καθώς κυριαρχεί η άποψη ότι ο πρωθυπουργός είτε πριν είτε μετά το καλοκαίρι του ιδίου έτους θα προσπαθήσει να αιφνιδιάσει με προσφυγή σε πρόωρες κάλπες. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού οι αλλαγές προσώπων στην κομματική πυραμίδα της ΝΔ θεωρείται επιβεβλημένη από τους επιτελείς της Πειραιώς. «Θύμα» των αλλαγών σύμφωνα με το σχεδιασμό θα είναι και ο κ.Αυγενάκης, ωστόσο θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην φανεί ως …άδειασμα στον Γραμματέα της Π.Ε. της ΝΔ.
    Από εκεί και πέρα ήδη έχει αρχίσει η ονοματολογία για την αντικατάσταση του κ Αυγενάκη. Οι πληροφορίες του mononews.gr, αναφέρουν ότι το νέο πρόσωπο που θα κληθεί να αντικαταστήσει τον κ. Αυγενάκη δεν έχει αποφασιστεί ακόμη και όλα θα κριθούν από το αν επιλέξει ο πρόεδρος της ΝΔ να πάει σε ένα πρόσωπο από τη νέα γενιά ή σε «μπαρουτοκαπνισμένο» στέλεχος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι είπαν Μητσοτάκης – Λε Μέρ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης με το βλέμμα στο …αύριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άπλετο φως στην υπόθεση των Paradise Papers ζητούν Τσίπρας και ΝΔ



    ΣΧΟΛΙΑ