• Κοινωνία

    Στις 8 οι προφυλακίσεις για το κύκλωμα λαθρεμπορίου χρυσού – Προφυλακιστέα και η γραμματέας του Ριχάρδου

    • NewsRoom
    χρυσός


    Μετά τον γνωστό ενεχυροδανειστή, Δημήτρη-Ριχάρδο Μυλωνά, προφυλακιστέα με απόφαση της ανακρίτριας διαφθοράς και εισαγγελέως, κρίθηκε και η φερόμενη υπαρχηγός του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, γραμματέας στο κεντρικό κατάστημα της οδού Πατησίων, η οποία εμφανίζεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη και μητέρα δύο παιδιών αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με παράνομες συναλλαγές και πως εργαζόταν νόμιμα στο κατάστημα.

    «Υπαρχηγός με 1.200 μισθό τον μήνα, είναι αστείο» σχολίασαν οι συνήγοροι της για τα στοιχεία της δικογραφίας εις βάρος της εντολέως τους.

    Για την υπόθεση έχουν απολογηθεί μέχρι στιγμής 40 κατηγορούμενοι και έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι οκτώ κατηγορούμενοι. Νωρίτερα, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας κρίθηκε προφυλακιστέος ο γνωστός ενεχυροδανειστής.

    «Ουδέν γνωρίζει» υποστηρίζει για παράνομες συναλλαγές ο ίδιος και «δείχνει» τον φερόμενο ως συναρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, Τούρκο συνεργάτη του, ως το πρόσωπο που εάν, προκύπτουν παράνομες εξαγωγές χρυσού, έχει την ευθύνη.

    Ο Ριχάρδος Μυλωνάς κατέθεσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στο οποίο τονίζει μεταξύ άλλων ότι μόνο για το 2017 ο φορολογημένος τζίρος του ήταν 14,3 εκατομμύρια ευρώ. «Ουδέποτε», λέει «κατείχε μαύρο χρήμα ή διέθεσε μαύρο χρήμα σε διαφημίσεις».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ριχάρδος στον Κορυδαλλό! Στη φυλακή ο ενεχυροδανειστής. Διαβάστε ολόκληρο το απολογητικό του υπόμνημα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα χρυσού: Αντικαθιστούσαν διαμάντια με φο μπιζού – «Χρυσές δουλειές» με πρόσφυγες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σταύρος Θεοδωράκης: «Ζω στη χώρα του Ριχάρδου, όπου άνθρωποι με το χαμόγελο του Joker υπόσχονται τα πάντα»



    ΣΧΟΛΙΑ