ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα περίεργο περιστατικό προσβολής ασθενούς από σπάνιο και επικίνδυνο για τη ζωή μύκητα, απασχολεί τους γιατρούς στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Πρόκειται για ένα μύκητα που αναπτύσσεται σε ανθρώπους στους οποίους έχει ήδη καταρρεύσει το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Ο μύκητας εντοπίστηκε σε τραυματία τροχαίου ατυχήματος, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.
Ο διοικητής του νοσοκομείο, Γιάννης Τασσόπουλος, ανέφερε στο τοπικό site Cretalive, πως ο μύκητας δε μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία. Αντίθετα, αναπτύσσεται και προσβάλλει ανθρώπους με ήδη επιβαρυμένη υγεία, στους οποίους έχει καταρρεύσει το ανοσοποιητικό τους σύστημα.
Ο κ. Τασσόπουλος πάντως, προκειμένου να έχει μια συνολική και σαφή εικόνα, έχει ζητήσει πλήρη έλεγχο από τους λοιμωξιολόγους, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Σημειώνεται ότι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από το συγκεκριμένο μύκητα, υπάρχουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συρία: Επίθεση αυτοκτονίας σε εκκλησία συνοικίας της Δαμασκού – Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς
- ΝΑΤΟ: Συμφωνία των 32 για την αύξηση στο 5% των δαπανών για την άμυνα και την ασφάλεια
- ΗΠΑ: Κίνηση αντιπερισπασμού η μετακίνηση B-2 στο Γκουάμ που προηγήθηκε του βομβαρδισμού των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων
- Ρόδος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Θεολόγος (upd)
