ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συγκρατημένα αισιόδοξος δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την πορεία του ελληνικού τουρισμού, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ.
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός αλλά και προσεκτικός απέναντι στις γεωπολιτικές εξελίξεις, τονίζοντας ότι ο ελληνικός τουρισμός έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά του ακόμη και σε περιόδους σοβαρών κρίσεων.
Αναφερόμενος στις πιθανές επιπτώσεις του πολέμου στη διεθνή τουριστική κίνηση, σημείωσε ότι μια παρατεταμένη σύγκρουση θα είχε αρνητικές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία, ωστόσο εκτίμησε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη μεγάλης συστημικής κρίσης για τον ελληνικό τουρισμό.
Όπως ανέφερε, οι πρώτοι μήνες της χρονιάς ήταν ιδιαίτερα θετικοί για τη χώρα, παρότι καταγράφεται πλέον μια επιβράδυνση στις κρατήσεις. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι, εφόσον υπάρξει αποκλιμάκωση της κρίσης, η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί από νέο κύμα κρατήσεων τελευταίας στιγμής από τις βασικές αγορές του εξωτερικού.
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η χώρα έχει διαχειριστεί πολύ δυσκολότερες καταστάσεις, όπως η πανδημία, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία κράτους και τουριστικού κλάδου συνέβαλε καθοριστικά στην ανάκαμψη και στη σημερινή ισχυρή θέση του ελληνικού τουρισμού. Τόνισε επίσης ότι ο στόχος δεν είναι μόνο η διατήρηση υψηλών επιδόσεων, αλλά και η σχετική αντοχή της Ελλάδας απέναντι στον διεθνή ανταγωνισμό σε περιόδους αβεβαιότητας.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού, επισημαίνοντας την ανάγκη ισορροπίας ανάμεσα στην οικονομική ανάπτυξη και την προστασία των προορισμών. Προανήγγειλε την ολοκλήρωση του ειδικού χωροταξικού πλαισίου για τον τουρισμό και ανέφερε ότι σε ορισμένες περιοχές απαιτείται περιορισμός της ανάπτυξης, ενώ σε άλλες χρειάζονται νέες επενδύσεις και υποδομές, όπως ο οδικός άξονας Ε65, που μπορεί να ενισχύσει λιγότερο ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές.
Νωρίτερα, η Αγάπη Σμπώκου εκλέχθηκε νέα πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Δείτε τη συζήτηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Απόστολου Μαγγηριάδη στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Διαβάστε επίσης
ΣΕΤΕ: Νέα πρόεδρος η Αγάπη Σμπώκου
Mega deal στην ενέργεια: NextEra και Dominion ενώνουν δυνάμεις σε συμφωνία 420 δισ. δολαρίων
Παύλος Πολάκης: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις 26 του μήνα»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μπακογιάννης: Με ποια οικονομική λογική ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται να πάρει δάνειο από την ΕΤΕπ;
- Sky Express: Αύξηση 34,5% στα έσοδα από τακτικές πτήσεις στο πρώτο τρίμηνο
- Μπέσεντ: Προσωρινή 30ήμερη πρόσβαση στο ρωσικό πετρέλαιο για σταθεροποίηση της αγοράς
- Μήνυμα Γεραπετρίτη σε Τουρκία: Η “Γαλάζια Πατρίδα” δεν έχει έρεισμα στο διεθνές δίκαιο»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.