Τις αλλαγές στην κυβέρνηση ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης. Πρόκειται ουσιαστικά για αντικαταστάσεις των μελών της κυβέρνησης οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε μια ευρύτερη αλλαγή της ηγεσίας του Υπουργείου, γεγονός που επισφραγίζει τη στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να το μετατρέψει από Υπουργείο επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, όπως ήταν εδώ και δεκαετίες σε μια σύγχρονη δομή, συμβατή με την εξυγίανση που έχει ξεκινήσει ήδη η κυβέρνηση και την σωστή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.

1

Άλλωστε, όπως έχει πει πρόσφατα ο Πρωθυπουργός, η ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα βρίσκεται στις 3 πρώτες προτεραιότητες για την τρίτη 4ετία της ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτό, το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, αναλαμβάνει, όχι κάποιος βουλευτής της περιφέρειας, αλλά ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, αναλαμβάνει επικεφαλής ο έμπειρος Βαγγέλης Τουρνάς, ο οποίος διαθέτει βαθιά επιχειρησιακή γνώση και ήταν πρόσωπο-κλειδί στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Πολιτικής Προστασίας, τα προηγούμενα χρόνια.

Στο Υπουργείο Υγείας, οι αρμοδιότητες του κ. Βαρτζόπουλου ως προς την ψυχική υγεία, θα διανεμηθούν εσωτερικά στο Υπουργείο.

Επίσης, ο Κώστας Σκρέκας υπέβαλε νωρίτερα στον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ, την παραίτησή του από τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο κ. Σκρέκας ήταν ο πρώτος που υπέβαλε την παραίτησή του, γεγονός που εκτιμήθηκε από τον Πρωθυπουργό, όπως και τα αποτελέσματα του έργου που είχε αναλάβει.

Τα καθήκοντα του Γραμματέα θα εκτελεί μέχρι το Συνέδριο της ΝΔ (όπου εκλέγεται ο νέος Γραμματέας), ο Γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος, Στέλιος Κονταδάκης.

Την παραίτησή του από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου έχει υποβάλλει ο Νότης Μηταράκης. Οι νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι (λόγω και της τοποθέτησης του Μακάριου Λαζαρίδη) θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός: Στο Αγροτικής Ανάπτυξης Μαργαρίτης Σχοινάς και Μακάριος Λαζαρίδης – Στο Πολιτικής Προστασίας ο Ευάγγελος Τουρνάς

Άδωνις Γεωργιάδης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πρέπει να είσαι ο Ironman ψυχολογικά για να την αντέξεις – Είναι ό,τι χειρότερο έχει γεννηθεί στο πλανήτη

Ευάγγελος Τουρνάς: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – Το «βαρύ» βιογραφικό