ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υποχωρούν οι τιμές του χαλκού ενώ αυξάνονται του αλουμινίου σε μια ημέρα που χαρακτηρίζεται από αστάθεια, εν μέσω αβεβαιότητας γύρω από τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν για τον πιθανό τερματισμό του πολέμου.
Ειδικότερα, ο χαλκός στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου υποχωρούσε κατά 0,83% στα 12,321.50 δολάρια ανά τόνο στις 14:17 ώρα Ελλάδος, ενώ το αλουμίνιο κέρδιζε 1,35%, με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση να θέτει έναν αυξανόμενο κίνδυνο για τις προμήθειες στη Μέση Ανατολή.
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ επιμένουν ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ το Ιράν έχει απορρίψει δημόσια την προσέγγιση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Ο πόλεμος, που πλησιάζει πλέον τον ένα μήνα, έχει εγείρει ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την επιβράδυνση της βιομηχανικής δραστηριότητας σε όλο τον κόσμο, «θολώνοντας» τις προοπτικές ζήτησης για μέταλλα.
Οι τιμές του αλουμινίου αυξήθηκαν με τους traders να σταθμίζουν τις επιπτώσεις από την πλευρά της ζήτησης έναντι της πιθανής αναταραχής στην προσφορά που προκαλείται από το παρατεταμένο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ, το οποίο έχει ήδη ωθήσει ορισμένους παραγωγούς να περιορίσουν την παραγωγή.
Η σύγχυση σχετικά με την κατεύθυνση και τη διάρκεια της σύγκρουσης κρατά ορισμένους traders στο περιθώριο.
Ωστόσο, οι επενδυτές παρακολουθούν την ανάκαμψη της ζήτησης στην Κίνα, μετά την πτώση των τιμών του χαλκού κατά 8% αυτόν τον μήνα λόγω του πολέμου στο Ιράν.
Οι τιμές του ψευδαργύρου αυξήθηκαν με τους traders να χωνεύουν μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη διακοπή εφοδιασμού στο ορυχείο Garpenberg της Boliden στη Σουηδία.
Η εταιρεία δήλωσε ότι θα λειτουργήσει το ορυχείο στο 30% της δυναμικότητάς του μέχρι νεωτέρας, μετά από μια περίοδο ασυνήθιστα υψηλής σεισμικής δραστηριότητας.
Επίσης, το νικέλιο υποχώρησε αντισταθμίζοντας τα κέρδη που καταγράφηκαν την Τετάρτη, αφότου η Ινδονησία, ο κορυφαίος παραγωγός στον κόσμο, ενέκρινε φόρους στις εξαγωγές του μετάλλου των μπαταριών.
Διαβάστε επίσης:
Wall Street: Βonus ρεκόρ για τους τραπεζίτες το 2025 – Έλαβαν συνολικά 49,2 δισ. δολάρια
CSG: Άλμα πάνω από 70% στα €6,7 δισ. τα έσοδα το 2025 – Περιθώρια σύμφωνα με τις προβλέψεις της IPO
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κάλας: Η Ρωσία παρέχει πληροφορίες στο Ιράν για να «σκοτώνουν Αμερικανούς»
- Η Panerai γιορτάζει 100 χρόνια στη Φλωρεντία με το Radiomir Viaggio nel Tempo Experience Set
- Δούκισσα Νομικού-Δημήτρης Θεοδωρίδης: Το πάρτυ γενεθλίων του μικρού Σάββα με τούρτα του Ολυμπιακού
- Google: Επανάσταση στη μνήμη της Τεχνητής Νοημοσύνης με τον αλγόριθμο TurboQuant – Πιέσεις στις μετοχές του κλάδου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.