ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η QatarEnergy, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή λόγω των στρατιωτικών επιθέσεων στις εγκαταστάσεις της στο Ras Laffan και στο Mesaieed.
Η εταιρεία είχε προηγουμένως αναφερθεί σε δύο επιθέσεις με drones που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν, η μία στο Ras Laffan και η άλλη σε μια δεξαμενή νερού που ανήκει σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Mesaieed.
Οι μεταφορές LNG μέσω των Στενών του Ορμούζ έχουν σταματήσει από την Κυριακή, όταν και εντάθηκε η σύγκρουση με το Ιράν. Η Κίνα εξαρτάται από το Κατάρ για περίπου το 25% του LNG που εισάγει.
Δείτε επίσης:
Πόλεμος στο Ιράν: Ποιες μετοχές αντέχουν στο ΧΑ και ποιες κινδυνεύουν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Netflix: Ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς με έσοδα 12,25 δισ. δολάρια στο α΄τρίμηνο
- Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq με στήριξη από τις δηλώσεις Τραμπ
- Πετρέλαιο: Ενίσχυση 4,7% για το Brent, μια ανάσα ξανά από τα 100 δολάρια το βαρέλι
- Τραμπ: Νετανιάχου και Αούν αναμένονται στον Λευκό Οίκο εντός των επομένων 4-5 ημερών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.