• Business

    Π. Λιβανός: Διεκδικεί μεγάλο project στη Βραζιλία η GasLog

    Πήτερ Λιβανός: Δύσκολη η πορεία για την πράσινη ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Έξι εταιρείες διεκδικούν το μεγάλο project της παροχής μίας πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) στη Βραζιλία, στο λιμάνι Acu της πολιτείας του Ρίο ντε Ζανέιρο, το οποίο διαχειρίζεται η Prumo Logistica.

    Μεταξύ των έξι αυτών εταιρειών που πέρασαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού είναι και η GasLog του Έλληνα εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, ενώ οι άλλες πέντε διεκδικήτριες του έργου είναι οι BW LNG, Elcano, Excelerate Energy, Hoegh LNG και Teekay LNG.

    Συνολικά, στον διαγωνισμό υπέβαλαν προσφορές 15 εταιρείες, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το TradeWinds, και από αυτές προκρίθηκαν στην τελική φάση οι έξι προαναφερθείσες. Η Prumo φέρεται να έχει ενημερώσει τις συμμετέχουσες εταιρείες ότι θ ανακοινώσει την εταιρεία τον επόμενο μήνα, αν και εκφράζονται ισχυρές αμφιβολίες για το αν θα υπάρξει απόφαση τόσο σύντομα.

    Η Prumo, που ελέγχεται από την EIG Global Energy, και η θυγατρική της Gas Natural Acu θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη μονάδα FSRU για την παροχή φυσικού αερίου στο Τερματικό Επαναεριοποίησης του λιμανιού Acu, στην πρώτη φάση στο σχεδίου της Prumo για την αξιοποίηση εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου προς χρήση από τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας της περιοχής. Στο τερματικό θα έχει μερίδιο η Siemens, ενώ ο πετρελαϊκός κολοσσός θα παρέχει φυσικό αέριο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιες ελληνικές ναυτιλιακές πουλάνε τα παλιά τους bulkers

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρδής Βαρδινογιάννης: Γιατί στέλνει για scrap ακόμη ένα tanker της Avin

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Ανοίγει ο δρόμος για ειδική διαχείριση-Τέλος Νοεμβρίου η συζήτηση



    ΣΧΟΛΙΑ