Με ιδιαίτερα θερμά λόγια αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, κάνοντας λόγο για μια «εξαιρετική» επαφή και για ουσιαστική πρόοδο στις διμερείς σχέσεις.

Σε ανάρτησή του στα ελληνικά, λίγο μετά τις συνομιλίες, ο Ινδός ηγέτης σημείωσε: «Είχα μια εξαιρετική συνάντηση με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια, η Στρατηγική Εταιρική Σχέση Ινδίας-Ελλάδας έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο».

1

Όπως επισήμανε, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας σε κρίσιμους τομείς, μεταξύ των οποίων η συνδεσιμότητα, η άμυνα, η κινητικότητα εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και η ναυτιλία.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Ινδίας υπογράμμισε την πρόθεση των δύο κυβερνήσεων να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τους πολιτιστικούς δεσμούς, αλλά και τις επαφές μεταξύ των πολιτών των δύο χωρών, επιβεβαιώνοντας το θετικό κλίμα που επικρατεί και τη βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας.

Η ανάρτηση του Ναρέντρα Μόντι

«Είχα μια εξαιρετική συνάντηση με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια, η Στρατηγική Εταιρική Σχέση Ινδίας-Ελλάδας έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. Οι σημερινές συνομιλίες είχαν επίκεντρο τρόπους ενίσχυσης των σχέσεων στους τομείς της συνδεσιμότητας, άμυνας, κινητικότητας ικανού εργατικού δυναμικού και της ναυτιλίας. Θα εργαστούμε επίσης από κοινού για την εμβάθυνση των πολιτιστικών, καθώς και των σχέσεων μεταξύ των λαών μας.»

 

Διαβάστε επίσης 

Νέα έγγραφα «καίνε» τον ιδιοκτήτη της Βιολάντα – Είχε προειδοποιηθεί μήνες πριν για παρανομίες στο υγραέριο

Παναγόπουλος: Νέα επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και συνδικαλιστικά όργανα μέσω της ΠΑΣΚΕ – Αιχμές για αλλοίωση της πραγματικότητας

Metron Analysis: Στο 29,4% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, στο 12,7% το ΠΑΣΟΚ – Στο 15,2% αυξήθηκε η αδιευκρίνιστη ψήφος