Ένα ακόμα νευρικό ξεκίνημα για το Χρηματιστήριο με τα μάτια να στρέφονται στον τραπεζικό κλάδο που ήδη διορθώνει μέχρι 15% από τα υψηλά των περασμένων ημερών.

Η αγορά προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της και να επανέλθει προς τις 2300 μονάδες, με πράξεις λίγο πιο πριν στις 2288 μονάδες και κέρδη 0,4%. Στα 3,84 ευρώ αντιδρά η Άλφα, στα 3,95 η Eurobank, στα 8,24 ευρώ η Πειραιώς, ενώ απώλειες 0,5% σημειώνει η ΕΤΕ στα 14,20 ευρώ και πτώση 1,35%. Σημειώνουμε ότι χθες η ΕΤΕ βρέθηκε μέχρι τα 14,05 ευρώ.

1

Οι διακυμάνσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα μέχρι τις ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων, σχολιάζουν οι αναλυτές. Εκεί αναμένεται να δοθεί η κατεύθυνση για την συνέχεια. Στα 9,42 σκαρφαλώνει η Κύπρου, στα 54,90 ανεβαίνει η Τιτάν, στα 18,35 ευρώ (-1,5%) υποχωρεί για τρίτη μέρα η ΔΕΗ, στα 9,10 ενισχύονται τα ΕΛΠΕ, με +1,58% η ΕΥΔΑΠ, στα 7,72, που χθες έκανε μικρό όγκο. Στα 16 ευρώ ο ΟΠΑΠ με νέες απώλειες και την Τρίτη.

Σύμφωνα με την Depolas Investments, η πορεία των βασικών μετοχικών δεικτών στις ΗΠΑ και κυρίως του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq, ο οποίος υποχωρεί εδώ και 3 εβδομάδες, ενδεχομένως να δώσει τον τόνο για τις επόμενες συνεδριάσεις.

Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται κυρίως στον δείκτη οικονομικών προσδοκιών ZEW Δεκεμβρίου στην Ευρωζώνη και στον δείκτη μεταποίησης Empire Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ. Στο εσωτερικό, πιθανολογούμε ότι η διόρθωση των τιμών έχει δρόμο ακόμα, αλλά θα υπάρξουν και απότομες ανοδικές αντιδράσεις. Κρίσιμο επίπεδο στήριξης αποτελούν οι 2200 μονάδες.

 

Διαβάστε επίσης 

Λαζαράκου (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς): Συνεργασία με το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας – Στόχος η προστασία των επενδυτών

Πτώση άνω του 2% για τον χρυσό – Κάτω από τα 4.900 δολάρια η ουγγιά

Allianz: Σταθερή ανάκαμψη και ρεκόρ επενδύσεων οδηγούν την ελληνική οικονομία μπροστά