ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, βρίσκεται υπό έρευνα για φερόμενη εσωτερική πληροφόρηση σε σχέση με την εξαγορά της Mediobanca SpA, μετέδωσε τη Δευτέρα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Στέφανο ντι Στέφανο τέθηκε υπό έρευνα αφού η ιταλική οικονομική αστυνομία κατέσχεσε το κινητό του τηλέφωνο πέρυσι, στο πλαίσιο της έρευνας για την εξαγορά της επενδυτικής τράπεζας με έδρα το Μιλάνο από τον ιταλικό τραπεζικό όμιλο. Το Ansa, επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης, αναφέρει ότι ο ντι Στέφανο φέρεται να αγόρασε μετοχές της Mediobanca και της Monte Paschi συνολικής αξίας περίπου 100.000 ευρώ.
Ο ντι Στέφανο, ο οποίος συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Monte Paschi από το 2022, καθώς και η εισαγγελία, δεν απάντησαν άμεσα στα αιτήματα της Bloomberg News για σχολιασμό. Εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών και της Monte Paschi αρνήθηκαν επίσης να σχολιάσουν.
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι οι αρχές ανακοίνωσαν την έναρξη εκτεταμένης έρευνας για τη μεγαλύτερη τραπεζική συμφωνία στην Ιταλία της τελευταίας δεκαετίας, η οποία οδήγησε στη δημιουργία της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας σε όρους ενεργητικού. Η έρευνα για την εξαγορά, που είχε τη στήριξη του κράτους, έχει προκαλέσει αναταράξεις στους κόλπους της ιταλικής ελίτ. Παράλληλα, αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών είχαν διευκρινίσει ότι το υπουργείο δεν αποτελεί μέρος της έρευνας, ενώ η κυβέρνηση έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή ή παρατυπία.
Διαβάστε επίσης
Το Κατάρ αναβάλλει την έναρξη της τεράστιας επέκτασης LNG έως τα τέλη του 2026
Ένταση στη δίκη για τα βίντεο των Τεμπών: Λεκτική αντιπαράθεση Ρούτσι και Καπερνάρου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαρίνα Βρανοπούλου: Μια συνειδητή διεκδίκηση χώρου
- Mononews Health 20: Οι 20 πιο επιδραστικοί επιστήμονες Υγείας του 2025
- Τα σενάρια για την Alpha Bank μετά τη νέα δήλωση του Αντρέα Ορσέλ και την μεγάλη πτώση της μετοχής κατά 5,5%
- Η Δέσποινα Τσαγγάρη «συστήνεται» στην αγορά με πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ και πολυεθνικές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.