ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Michal Strnad: Ο δισεκατομμυριούχος «οπλάς» που θέλει να φτιάξει τον νέο αμυντικό κολοσσό της Ευρώπης
Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ, ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της σύστασης της Hellenic Ammunition A.E., της νέας εταιρείας που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με τον διεθνή αμυντικό όμιλο Czechoslovak Group (CSG), μέσω της θυγατρικής του MSM.
Αντικείμενο της Hellenic Ammunition A.E. είναι η παραγωγή πυρομαχικών μεγάλου διαμετρήματος, με αξιοποίηση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων των ΕΑΣ στο Λαύριο και σύγχρονης τεχνογνωσίας, με στόχο την ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής παραγωγής.
Η επένδυση υλοποιείται χωρίς δημοσιονομική επιβάρυνση για το Ελληνικό Δημόσιο, προβλέπει σημαντικά ιδιωτικά κεφάλαια και εντάσσεται στη στρατηγική ανασυγκρότησης της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, καλύπτοντας εθνικές ανάγκες και ενισχύοντας την ευρωπαϊκή αμυντική αλυσίδα εφοδιασμού.
Σε πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή του, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας για την επαναφορά κρίσιμων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.
Η πρωτοβουλία υλοποιείται στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής και σε συντονισμό με τα αρμόδια Υπουργεία.
Σε δήλωσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, επισημαίνει:
«Η σύσταση της Hellenic Ammunition A.E. αποτελεί στρατηγικό βήμα για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης των ΕΑΣ και την αποκατάσταση κρίσιμων δυνατοτήτων της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. Η συνεργασία αυτή δημιουργεί προϋποθέσεις για την παραγωγική αυτάρκεια της Ελλάδας σε πρώτες ύλες και κρίσιμα προϊόντα, τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τη δημιουργία εξειδικευμένων θέσεων εργασίας, προς όφελος της εθνικής άμυνας, της πατρίδας και της οικονομίας.»
Διαβάστε επίσης
Ιστορικά υψηλή χρηματοδότηση 3,5 δισ. ευρώ από τον Όμιλο ΕΤΕπ στην Ελλάδα το 2025
Ντόναλντ Τραμπ: Οι Ρεπουμπλικανοί πρέπει να εθνικοποιήσουν τις εκλογές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων: Καταδίκασε τη Ρωσία για την «απάνθρωπη» μεταχείριση Ναβάλνι
- Ο.Λ. Κέρκυρας: Αυξημένες κατά 20,3% οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων φέτος – Αναμένονται περίπου 1 εκ. επιβάτες
- Bitcoin: Ασθενής ανάκαμψη και φόβοι για υποχώρηση προς τα $70.000
- Carbon Farming Schools 2025: ΔΕΗ και Open Farm προωθούν τη βιώσιμη γεωργία στους μαθητές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.