ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Buy, Hold or Sell: Cenergy Holdings, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΒΑΧΑΛΚΟΡ, ΕΤΕ, Motor Oil, Apple, Merck και Taiwan Semiconductor Manufacturing
Πάνω από τα 19 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ, στα 10,24 η μετοχή της Άκτωρ, πάρτι στις τράπεζες με κέρδη πάνω από 2%, κούρσα για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την ΜΟΗ, δίνοντας την δική τους μάχη για ένταξη στον MSCI, συνθέτουν το σκηνικό στην αγορά την Πέμπτη που πλέον κοιτάζει με αξιώσεις τις 2.300 μονάδες.
Σύμφωνα με την Depolas Investments, στις ΗΠΑ, μετά και την ομιλία Τραμπ, η οποία καθησύχασε την επενδυτική κοινότητα σε πρώτη φάση, καταγράφηκε άνοδος των βασικών μετοχικών δεικτών. Ήτοι, θετικές εξελίξεις για την διάθεση ρίσκου των αγορών, τουλάχιστον μέχρι να έχουμε τις λεπτομέρειες του πλαισίου για την διαπραγμάτευση για την Γροιλανδία.
Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται κυρίως στις ΗΠΑ, όπου αναμένουμε την 3η και τελευταία μέτρηση του ετησιοποιημένου ΑΕΠ Γ τριμήνου (τριμηνιαία βάση), την προσωπική κατανάλωση και το επίπεδο τιμών που την συνοδεύουν για την ίδια περίοδο.
Επιπλέον, πέραν των εβδομαδιαίων στοιχείων αγοράς εργασίας, σημαντική βαρύτητα θα δοθεί στα στοιχεία προσωπικής κατανάλωσης και προσωπικού εισοδήματος Νοεμβρίου, καθώς και στον δείκτη τιμών προσωπικής κατανάλωσης Νοεμβρίου.
Θετικό άνοιγμα αναμένεται σήμερα, αλλά δεν θα προεξοφλούσαμε ανοδική συνέχεια. Στις 2.263 μονάδες ο γενικός δείκτης του Χ.Α. και ισχυρή άνοδος της τάξης του 1,6%. Πάνω από 2% τα κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο αυτή την ώρα. Τον τόνο δίνουν η ΕΤΕ με κέρδη 1,6%, η Eurobank 2,6%, η Πειραιώς που ενισχύεται πάνω από 2% και η Άλφα 2,13%.
Αντίδραση 1,93% βγάζει η Μετλέν, στα 42,34 ευρώ, 1,67% η Τιτάν στα 54,90 ευρώ, 2,6% η Άβαξ, στα 3,55, στα 14,16 ευρώ επανακάμπτει η Aegean, +2,7% η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 31,68 ευρώ, πάνω από τα 19 ευρώ η ΔΕΗ και άνοδο 2,47%, με +4,17% η Ελλάκτωρ, +1,99% η ΜΟΗ, στα 31,80 ευρώ.
Διαβάστε επίσης:
Ideal Holdings: Από 29/1 η νέα ονομαστική αξία λόγω της επιστροφής κεφαλαίου 0,15 ευρώ/μετοχή
Altomare: Άρση των αμερικανικών κυρώσεων και δικαίωση της ελληνικής εταιρείας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αλουμίνιο: Άγγιξε ιστορικά υψηλά 4 ετών πριν πέσει λόγω του σοκ στις αγορές
- Imperial Petroleum (Χάρης Βαφειάς): Στις 30 Μαρτίου το μέρισμα 0,546875 δολαρίων
- ΠΑΣΟΚ: Νικολόπουλος, Πελεγρίνης και Βερλέκης στην νέα επιτροπή διεύρυνσης, δείτε όλα τα 35 ονόματα
- Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γέφυρα της Λεωφόρου Φυλής – Πώς θα κινηθούν οι οδηγοί
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.