ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η θέση μας για τη Γροιλανδία είναι πολύ σαφής – αποτελεί μέρος του Βασιλείου της Δανίας και το μέλλον της είναι θέμα των Γροιλανδών και των Δανών», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ, μετά τη νέα απειλή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα επιβάλλει πρόσθετους δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες λόγω της Γροιλανδίας.
«Έχουμε επίσης καταστήσει σαφές ότι η ασφάλεια της Αρκτικής έχει σημασία για ολόκληρο το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοι θα πρέπει να κάνουν περισσότερα από κοινού για να αντιμετωπίσουν την απειλή από τη Ρωσία σε διάφορα μέρη της Αρκτικής».
«Η εφαρμογή δασμών σε συμμάχους για την επιδίωξη της συλλογικής ασφάλειας του ΝΑΤΟ είναι εντελώς λάθος. Φυσικά, θα το θέσουμε απευθείας στην κυβέρνηση των ΗΠΑ», πρόσθεσε.
Διαβάστε επίσης:
ΕΕ: Έκτακτη συνεδρίαση μετά τις απειλές Τραμπ για δασμούς λόγω Γροιλανδίας
Φον ντερ Λάιεν: «Οι δασμοί Τραμπ απειλούν τις διατλαντικές σχέσεις»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Netflix: Συμφωνία με το γαλλικό TF1 και άλλα σχέδια ανάπτυξης – Τι ετοιμάζει ο γίγαντας του streaming
- Ραγδαίες εξελίξεις στα Βορίζια – 5 μέλη της οικογένειας Καργάκη απολογούνται για τη βόμβα στους Φραγκιαδάκηδες
- Πόνος στο γόνατο: Πότε είναι αθώος και πρέπει να μας ανησυχήσει
- ΔΥΠΑ: Ιστορικό χαμηλό στους εγγεγραμμένους ανέργους Μαΐου – Μείωση πάνω από 10%
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.