ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια Ιχθύς γιορτάζει τα γενέθλιά της, οι Κληρονόμοι στο Θέατρο του Κολλεγίου, «Άρωμα Ελλάδας» στην Γκαλερί Kapopoulos, ελληνική υψηλή ραπτική, γαλλική φινέτσα και η απονομή των Χρυσών Σκούφων
Θέση για τη στοχοποίηση του καθηγητή Άγγελου Συρίγου, πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Απαράδεκτη η στοχοποίηση Συρίγου» ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ , καλώντας για την παρέμβαση εισαγγελέα. «Να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος για τη δημόσια υποκίνηση βίας και να παρέμβει αυτεπαγγέλτως ο Εισαγγελέας», επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η στοχοποίηση του πανεπιστημιακού Άγγελου Συρίγου, όποια στολή κι αν φορούν οι διώκτες του, είναι καθαρά φασιστική ενέργεια και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανένα δημοκρατικό πολίτη. Ο καθηγητής έχει γίνει επανειλημμένα στόχος φασιστοειδών επειδή τόλμησε να κάνει παρατήρηση σε κάποιους που κολλούσαν αφίσες σε φρεσκοβαμμένο τοίχο της σχολής του».
Όπως επισημαίνει το κόμμα της αντιπολίτευσης, «οι τραμπουκισμοί, η βία, η στοχοποίηση ανθρώπων στο όνομα μάλιστα της ελευθερίας (!), που αποτελούν συχνό φαινόμενο στα ΑΕΙ, πρέπει να λάβουν τέλος. Προγραφές γίνονται σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε δημοκρατίες. Είναι αυτονόητη η συμπαράστασή μας στον καθηγητή Συρίγο και καλούμε φοιτητές, καθηγητές, πολίτες και φορείς να σταθούν απέναντι από τις ομάδες τραμπούκων που θέλουν να επιβάλουν κλίμα τρομοκρατίας. Οι διώκτες της ελευθερίας της έκφρασης, με κάλυψη το άσυλο, πρέπει να βρουν απέναντί τους το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Συρίγος είχε επικρίνει δύο φοιτητές – όχι της Παντείου – που έκαναν αφισοκόλληση στους φρεσκοβαμμένους τοίχους του ιδρύματος με αποτέλεσμα λίγο αργότερα μια άλλη μικρή ομάδα φοιτητών να τον ξυλοκοπήσει.Το επεισόδιο που σημειώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου, πήρε τη δικαστική οδό και ο πρώτος φοιτητής ήδη καταδικάστηκε, ενώ στις 9 Οκτωβρίου είναι η δίκη του δευτέρου φοιτητή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στοχοποίηση καθηγητή του Παντείου με αφίσες: «Αυτός είναι ο φασίστας»
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΣΡ: Δύσκολο να γίνει εντός του 2017 o διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι αόρατες δυνάμεις που δίνουν σκληρή μάχη στο ΚΑΣ για το Ελληνικό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τζον Πόλσον: Τέλος στη δικαστική διαμάχη για το διαζύγιο και την υπόθεση απάτης με κατηγορίες απόκρυψης δισεκατομμυρίων
- Ντόναλντ Τραμπ: Νέα πρόταση μνημονίου 14 σημείων – Και να μην συμφωνήσουν τώρα, τελικά θα συμφωνήσουν
- Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει τη δολοφονία του 21χρονου Νικήτα στην Αμμουδάρα
- CENTCOM: Αμερικανικό F-18 χτύπησε ιρανικό δεξαμενόπλοιο που παραβίασε τον αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.